Wednesday, 25 January 2017

JANGAN SEDIH

assalamualaikum

 hari ini 25 Januari 2017

pagi ini aku ngn mak pergi air hitam
sbb aku nak p beli carpet and baju , kat sana murah-murah barang dia..xada la murah manapun
tapi
mak aku dok tawar carpet dapat la sampai rm110 hahahha

so around 11 aku balik benut
abah call , balik cepat p hantar kereta kat pekan nenas 
sbb nak kne masuk ICU...

ok before tu aku cerita sket asal kereta aku yg sakit tu
aku kenalkan dia dengan 
nama  5516

kereta aku ada rosak kat bahagian compressor aircond, dan menyebabkan one of belting alternator kereta aku putus.
so klu ganti pun xboleh , ...sbb dia akan putus gak..mmmm:(
nak tau knp..?
sbb aircond aku dah stuck hahahahhaa
thats my problem..before ni aircond aku mmg rosak tapi x stuck
disebabkan hujan,aku bantai guna
tu makan dia hahahha

ok jam 12.00pm

aku nak keluarkan kereta dari garaj kereta,
dengan streng susah nak paut..aku undur- undur sket
sekali berdentum dengan MINI COOPER coklet,
mati la nak! hahahaha

aku terus blah hahahaha
aku cakap ngn adik aku jangan bising..hahaha
nasib baik kereta dia x calar or kemek..ternyata kuat besi dia hahahaha

sengal gila wei aku rasa, 
starting dari situ masalah aku bermula

so before aku nk p pekan nenas 
aku nk isi minyak kereta...
isi la...
lepas ini kereta aku xnak hidup terus wei hahaha
biasa mmg susah hidup, lepas 2,3, kali try baru boleh hidup..
kali ni 
ni terus xnak hidup..

hahahahah time tu aku gelak lagi
aku cakap pasaipa la hang kereta oit...

call abah, cakap meh datang petronas sat..
kereta x mau hidup, sbb kereta 5525 ada jumper

tapi masa nak tunggu abah mai,
2 kali aku bukak bonet depan tgok batry kereta..kot2 tadi masa pomen mai
dia ada kacau..tu payah start..
lepas kali ke 2,
kereta terus xada bunyi nak start hahahhaa

tutup bonet..main wassap jap hahahhaa
xdan gak, aku bukak bonet depan balik..aku dok godeh2 barang kat blah battry tu..

try start hidup..
dalam hati good jobs abby! 
percapaian yang bagus hahahahhaa

so nak bergerak ke pekan nenas ..
dengan mengunakan HAZARD LAMP....


sepanjang benut ke pekan nenas wei!!

malu gila hahhahaa
aku tutup muka je mampu hahahahahha

mcm-mcm2 hal jadi...
tp alhamdulillah aku still can control the situation before my temper coming hahhaha

banyak benda hari ini aku belajar

satu bila aku dalam kesusahan,
im try call him..but he just ignore which is in this situation i know 
who im right now..
allah give me the sign..

but in conclusion im happy...
pasal kereta aku suggest 
klu kita muda better kita beli kereta second,,why?
sbb bila rosak ko akan tu punca,..harga
mcm mana nak adjust everything...


just make it simple...:)

thanks allah atas ujian ini :)

bersambung 

smile :)!

No comments:

Post a Comment