Saturday, 26 March 2016

UJIAN KPP ONLINE 2016

Assalamualaikum


alhamdulillah punya la lama x update blog

x nak cerita panjang sebab aku update benda ni 
adalah kerana  aku baru sahaja lepas ujian kpp :)

bermakna ujian komputer untuk mendapatkan lesen kereta la konon nya.

ok sebab aku nk berjimat dengan xnak membeli buku latihan ujian kpp yang bernilai rm 15.00
aku cuba dapatkan bermacam - macam cara untuk tahu soalan ujian kpp.

kesian kan ahhahaa



rasa nak maki je blogger yang mcm haram update 
soalan ujian kpp yang kononnya download boleh itu dan ini

mcm haram!
berkali download semua xboleh
kena masuk kan password la apa la..


so nak di jadikan cerita aku punya ujian KPP
26/3/2016

so hari  jumaat masa kat office aku cuba la lagi cari soalan 
ujian kpp online untuk latihan or nak tahu la mcm mana soalan2 ujian kpp tu.

sebab apa..sebab aku x boleh baca buku text yang disediakan. hahaha 
sebab lain aku x paham walaupun 10kali baca hahaha

so untuk share ngn korang 
aku ada jumpa dua cara untuk mendapatkan soalan ujian kpp ini dengan senang rupanya


cara 1 klik link kat bawah ni 
lepas tu just sign ini dan buat la latihan buta warna bahagian 1
bahagian 2 untuk pemanduan berhemah
bahagian 3 untuk sistem kejora.

tapi untuk link , x banyak soalan yang dia keluarkan 

so boleh ke cara ke dua
cara kedua ini aku jumpa di dalam iphone

so untuk menguna iphone ia amat mudah
dan aku dapat guna APPS ni sebagai latihah masa jam 3 pagi!!
SEBAB INTERNET SLOW UNTUK DOWNLOAD 

stress aku !
 so dapat la aku buat dalam 5 kali latihan sebelum aku tertido balik hahahaha

so, 

 cara 2 klik link di bawah ni 

masa download cari logo apps ini 
dalam dia ada 


dalam apps tu da benda mcm dalam kat gambo atas tu,
see mudahkan , siap kita boleh semak balik kesalahan kita.
apa yang aku jawap adalah sebiji mcm exam pagi td hahahah


so ada link atas tu cuba download bagi penguna iphone
untuk penguna android maaf la aku x pasti tapi mesti ada 
just cari je.



so terima kasih untuk app ini sebab memudahkan kerja aku.

klik share untuk memudahkan orang lain!

klu dah guna and rasa bagus boleh la komen or share kat kawan2 lain

45/50 lulus !