Tuesday, 2 February 2016

TAKDIR






Assalamualaikum
Alhamdulillah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki
Dapat jugak aku update apa-apa sket, untuk di kongsikan
Hahahha

Dan-dan je aku mcm ada orang baca je blog ni.
Hahaha ada aku kesah ada ke tidakJ

Ok,
Mmula aku nak share, kan sebelum ni aku dah dapat tawaran menyambungkan pelajaran
Ke peringkat MASTER
Tetapi apa kan daya, kita mampu merancangan allah menentukan.
Seriously,
Di sebabkan masalah yang datang, dan aku terpaksa tangguhkan, planning aku.
Betul masa aku tangguhkan MASTER aku, aku berjanji dalam diri ,if aku x dapat mana-mana kerja dalam masa terdekat ini, memang aku akan teruskan dengan kerja la.
Alhamdulillah, mcm aku cakap aturan allah itu indah
Aku di tawarkan untuk menjadi staff ke pada the big developer Malaysia UEM SUNRISE.
Segala-galanya berubah sekelip mata,itu lah kehidupan.
Apa-apa pun kecewa itu pasti sebab tak dapat capai impian aku,sebab menyambung maste. Sebab menyambung master adalah impian aku , mmbuat degree adalah hadiah aku untuk membanggakan ibu bapa aku.
Tapi aku pasti allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya.
I want to shared some words from riduan a.dullah in he writing #gojibundy, the words is :

Tahu apa yang gembira?
Bila takdir sa,a seperti perancangan kau.
Tahu apa yang lebih gembira?
Bila takdir yang kononnya kau sangka petaka,
Adalah lebih hebat daripada perancangan kau.

Hashtag, aku membuat perolahan sedikit abg wan tau hihi..

Next entri I will sharing about my life in training at UEM LEARNING CENTER PETALING JAYA.