Friday, 27 November 2015

Convocation UPM39



Assalamualaikum.

Alhamdulillah,jumaat barakallah hari ni
Hari ni genap dua tahun dah akak tinggalkan kitaorg

Al fatihah
Mona Lizza Kasim
27nov2013-27nov2015

Ok hari ni aku nak share gambar konvo aku
Alhamdulillah punya la lama baru dapat
Tapi tak pe,sebab kami paham Photographer
Busy,so its ok bah :).

so siapa-siapa nak guna khidmat beliau
Boleh pergi ke fb beliau,dan boleh melawat ig beliau
facebook || muaz uia.
instagram || stalker ig


So pakej amek gambar ni dalam rm350
Dengan 10 org je.

tempat kitaowg cari sendiri, first kat ladang pine UPM,second kat ladang 10 UPM jugak.

Actually aku dah upload kat ig,tp tal share kat fb takut org bising,sebab Keje x lagi,gambar je lebih☹ hahaha but whatever hahaha

Ok jom layan gambo2 ni
Actually mostly gambar ni semua aku edit balikπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚



















 actually ni yg part 2
kebanyakkan gambar dalam ni aku x edit
yang aku edit kat ig aku hihi

aku sebenarnya malas nak upload kat fb, sebab xnak dengar orang mulut busuk cakap2 pasal gambar konvo, aku upload gak sebab aku happy and walaupun konvo dah habis :)

gambar-gambar lain boleh ngok kat ig aku kat sini klik sini !!

ok la, thanks a lot buat kawan-kawan yang sanggup join photoshoot ringkas ni
mana yang baik kita share, mana yang kurang kita perbaiki
moga kita terus berusaha dan insyallah
semoga kita berjumpa lagi

ikhlas dari
cik mya/abby/fatin
student FRSB ( landscape architecture )
batch 16

Sunday, 15 November 2015

REUNION AL-JABIR






Assalamualaikum..

alhamdulillah , di beri kesempatan untuk update tentang kehidupan aku.

sebelum tu happy convocation my my self hahaha
actually , sebelum entry ini aku patut update pasal gambo-gambo konvo aku
tapi tak ada mood.

hahaha

14.11.2015
alhamdulillah selepas plan punya plan akhirnya
perjumpaan secara rasmi kawan-kawan sekolah selamat di lakukan
kawan zaman sekolah tu

2007 SMK.SRI TANJUNG

perjumpaan kali ini di lakukan di rumah En.baseri
rumah maya, terima kasih tuan rumah :)

sebelum aku nk update gambar
aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak bagi my backbone dalam menjayakan majlis kita ini
azie,maya,anan,akim,madi,finas,alip n abg maya :)

hahahah sebab masa terhad, banyak benda-benda kecik tertinggal, dan xada gambar banyak pun
sebab x ramai turun rewang :) lainkali datang maaa..

bagi kawan-kawan maaf jika ada yang kurang sbb tangan ada dua je
insyallah lepas ini akan di tambah baik :)

ok jom layan gambar


 hahaha masa ini, akim kena parut kelapa sebab nak sangat minum cendol
actually abg maya dah settelkan pasal cendol, tapi saja nk kenakan budak yang dah lama aku x jumpa die ni...lepas ni jadi laki org dah


ini orang paling kuat, xada die x jadi ayam bbq ni, xada dia ni xada mee sedap 
hahaha tq so much azie :)

geng mai bawak anak, aku n ann mai main ngn anak orang je la hahaha 


thanks bg abam2 hot BBQ  :)











alhamdulillah, bangga dengan atik moga2 kami juga mampu kuat beristiqamah
gjot and atik :) 

hahahha yeah dapat jumpa anak mirul :)





ok la apa2 guys nak ngok pic lain boleh pergi ke click here untuk layan gambar-gambar lain.tapi banyak x jadi hahahah sebab banyak nah tangan yg snap:P

sekali lagi maaf atas segala kekurangan dan terima kasih buat sahabat-sahabat yang dah lama tidak bersua, tapi sanggup datang dari jauh.
semoga ukhwah antara kita terus berkekalan hingga ke akhirnya .


“Seorang Muslim adalah saudara muslim lainnya, ia tidak menzaliminya, merendahkannya, menyerahkan (kepada musuh) dan tidak menghinakannya.” (Hadis riwayat Muslim)


last words,

ikhlas buat.

MAHADI,HAKIM,SYAHANAN,ALFINAS,SYUFAAT,ALIF,FAIZ
AMIRUL,SYAHID,AZIZI,NAJIB,AZLAN,RAFIQ,ERMAN

AMMARAH,ROSYANTI,ATIKAH,FARHANA, ZAHARAH,AZIZAH,AZANA,ARNIZAH
ZANARIAH,KUSANTI,LIANA,NORZANA,ZURAIN

2007-2015





sincerely me.

Wednesday, 4 November 2015

ABBY turn25


assalamualaikum

alhamdulillah aku di beri peluang lagi untuk menulis
nukilan hati yang entah apa-apa.

aku menulis bila hati dan tangan aku mampu bergerak sama.

alhamdulillah , syukur keatas illahi 
2015 banyak memberi cerita kepada diri ni 

28 oct 2015
yang lepas , aku dan abag aku selamat memyambut kelahiran kami yang ke 
25 tahun dan yang ke 28 tahun ( buat abg aku. )

4 tahun bergelar pelajar universiti
banyak mengalaman aku dan di raikan semasa hari jadi aku

flashback
2011-  aku sambut birthday kat the mines masa ni mmula aku kenal semua kawan baru aku.
time ni aku dapat hadiah paling best, sebab kawan-kawan belikan aku hadiah mcm-mcm.
nyanyi dalam foodcourt the mines.

2012- kali ni aku sambut jugak dengan kawan-kawan aku , yang ni birthday aku paling sweet , nak tahu x kenapa? sebab akmal n mieza siap buat video untuk aku :)) terima kasih kawan-kawan

2013- this year im turn-23. ni kali pertama aku sambut birthday ayat flight.
sebab masa hari ni adalah flight studio kami ke melbourne selama seminggu,
yang ni depa nyanyi depan airport melbourne :)

2014- abby turnON 24. kali ni aku sambut birthday kat brunei plak, sebab apa.? sebab aku practical
so kali ni xada kawan-kawan, just staff tapi yang ni pun awesome,:) 
sebab staf buat party and kak hajah leena belanja aku :) 
terima kasih orang brunei :)

and now

2015- abby turnON 25 year old, what's memory i got this year..?
 ni yang aku nak cerita hahahaha

ok hari ni 28oct aku naik bus ke KL sebab nak amek JUBAH konvo 
hahaha aku nak konvo, this one of my birthday present - alhamdulillah

thanks for my dear sweet friends, akmal.mieza.pika.daya.kecik.mizan

usai amek jubah kami pergi lah buat photoshoot
hari ni kitaowg amek gambo kat dewan besar , dataran merdeka and KLCC

amek punya amek last sekali sebelum nak balik, budak2 ni nyanyi lagu birthday tok aku 
betul-betul menghadap KLCC omg ..aku mampu ketawe je
.terima kasih kawan-kawan baik yg hadir atau pun yang wish kat text,wassap and FB.

esoknya
kitaorg ke TBS sebab nak hantar kecik balik .
tengah sedap2 bual tertiba budak2 nya g nyanyi lagi birthday kat TBS oit hahahha
depan kenny roges hahahah korang2 

nah aku belanja gambo this year punya :)

thanks guys :)

birthday girl :)

satu perasaan happy 
saya tuan KLCC

hahahaha terima kasih!!!! sayang korang

masa ni nabil n faes xada, tapi aku tahu dieowg selalu ingat
tq faes n nabil sebab belikan aku kek jugak :)
comel x kek dari faes n nabil :)

hahahhaha , aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak bagi semua sahabat yang ingat birthday aku, wish dari nabil n faes paling x boleh blah hahahaha

apa-apa pun, alhamdulillah buat diri ini kerana terus di beri kesempatan untuk terus bernafas, terus mengenali kawan-kawan yang indah cerita nya
terima kasih allah sebab pinjamkan aku kawan-kawan yang terbaik
buat korang , walaupun aku tak suka cake korang tetap pergi belikan

sebab aku suka ngok korang makan,
semoga aku ,kau dan semua orang di panjangkan umur, diberi peluang memperbaiki diri 
dan semoga berjaya dalam dunia dan juga akhirat.

insyallah

rasanya kali ni je aku dapat sambut birthday dengan kawan-kawan kuliah
terima kasih atas semua kenangan

AKU SAYANG KORANG 

akmal.mieza.amalina.daya.nabil.faes.pika.mizan.kecik.ecah.weng.josam.linda.shim. dll

2 NOV 2015 kita akan bergraduasi
tunggu update :)

salam.