Monday, 31 August 2015

PILIHAN

assalamualaikum

hari ini gua nak share mengenai pilihan

for my future education

mmm siapa yang tak nak sambung study right?

tapi klu kita tidak mendapat restu dari semua pihak apa lah guna

gua nak pinjam bahu seseorang ..tapi gua xada gua xada kawan
gua xada yg nama nya sahabat

gua ada blog berabuk ni ..

masa mula-mula gua suarakan niat hati nak sambung study 
gua tanya mak..
mak aku sambung study ea,..mak diam..diam

berkali jugak la....

tertiba mak jawab ikut kau la..klu kau boleh bawak..:"(
i know have the bad sign
after that adik aku sambung..jangan lepas ni call asek nangis x boleh bawak 

aku tersentak..

selama ni bila aku call mak...
ingat mak jadi pendengar..bila aku down...

what can i say..
i dont believe anyone..

that masa ni abah still chemo
aku dah dapat jawapan permohonan aku untuk ke master program diluluskan 
alhamdulillah

tapi hati ni berkali-kali rasa x kena
mak,family,keyakinan

so hari ni 
aku text abg aku,,..
i just he opinion for my decision..
and guess...he say KERJA

mmmmmm...

i hope i have someone to hug me..and say
allah already hav a good plan for you..

dan aku rasa aku patut lupakan niat aku untuk study dulu..

mungkin ada baiknya

semoga allah permudahkan urusan aku .. :"(



Wednesday, 19 August 2015

PERJANJIAN DIRI

assalamualaikum

alhamdulillah hari ni 19 august 2015

gua dapat email yang sangat mengembira hati gua
walapun sebenarnya gua x berapa gembira..mmm..
KENAPA?

lebih gembira dari result degree gua :)

segala pujian keatas allah S.A.W
sebab dia mendengar cerita , tangisan,harapan gua dalam setiap doa 
akhirnya,,,





alhamdulillah klu nak di ikutkan gua x sempat daftar
tapi gua habiskan top up call mereka2 agar dan akhirnya gua dapat daftar jugak

secara jujur result DEGREE aka final year project gua mmg haru betul,dan  amat mengecewakan
tapi x pe gua janji gua akan buat yang terbaik kali ini

ok nak dijadikan cerita gua terpaksa postpone kemasuukan MASTER  gua ke bulan feb

means second intake
antara sebab utama adalah kondisi abah yang gua harus pandang serius,

gua langsung tidak menjadiakn abah sebagai beban,
tapi 4 tahun gua di UPM gua rasa gua banyak menyusahkan akak gua
dengan dia mengajar,hujung minggu pergi kelas PJJ di utm

sampai kadang2 dia exam die study kat hospital

so aku decide
untuk chemo abah yg berbaki 3 lagi ni
bia la gua je jaga
study boleh tunggu gua..:)

terima kasih dr yazid and my friend amirul asraf atas kepercayaan terhadap saya
thanks a lot miun!!
insyallah semoga allah permudahkan urusan .