Sunday, 3 August 2014

E I D M U B A R A K 2 0 1 4 -

assalamualaikum

alhamdulillah berakhir sudah bulan yang mulai
bulan PENUH RAHMAT
moga kita semua dapat berjumpe bulan rahmat ini pada tahun hadapan

dan kini SYAWAL 
menjelma


jeng,jeng,jeng

hahahahah
ok now gua nk cerita pengalaman gua beraya kat negara orang,
comfem orang yg semak akan cakap mcm ni
eleh,bajet oversea sangat padahal seberang serawak je

excuses ,at least gua ada..lu..?

hahahah xada ar,gua sahaja nk mbahasakan mereka yg otak mcm tu je

ok fine


now focus

nk dijadikan cerita bicara

syawal di NEGARA KUNING,HITAM,MERAH PUTIH 
ini jatuh pada hari isnin

so ada yang mengatakan  RAYA 2014
syawal di INDONESIA jatuh pada hari ahad bersamaan 28 hari puasa
di MALAYSIA ,mereka nampak anak bulan so jatuh pada hari isnin bersamaan 29 hari puasa
dan BRUNEI ,tidak nampak bulan disebabkan malaysia sembunyikan
so raya disini jatuh pada hari selasa 30 hari berpuasa

hahahah


so ,mood nk raya mcm ada sedikit hilang ar
mana x nya gua kne kerja hari isnin,dah family gua semua dah raya
ape ke benda ar
tp itu semua urusan ALLAH

ok
petang lepas balik keje
my auntie pick up gua ,tok g rumah dia
gua follow klu x,comfem rumah gua banjir raya

hahahha

syawal 
malam,indah
gua lepas magrib,gua dah takbir
masa takbir gua nangis serius
wowowow :"(
 
mana x sedih yang gua ingat,
suara abah gua takbir, sebab saban tahun gua akan dengar abah takbir raya dalam bilik lepas abah solat magrib
sekarang gua takbir sendiri dan sorang2

subuh
syawal
alhamdulillah
serius talk gua dapat peluang sembahyang raya
biasa mmg gua xpernah pergi ,sbb klu kat kg pagi raya tu ar sibuk
so gua pergi
kat sini serderhana sambutannya
so gua sempat ar pergi solat sunat hari raya
gua
solat raya berhampiran LIMBANG
sbb rumah my auntie dekat2 situ.

masa tu gua pergi dan balik x selfie
dalam hati nk selfie,tp pikir adat orang sini
x jadi,x memasal orang kat sini  cakap gua x sopan

hahahha

untuk first day syawal 
kami ddk rumah
tolong2 my auntie,sebab rumah dia kene serbu dgn anak sedara
p e n a t

gua SYAWAL pertama

gila muka gua syahdu nah!!!
no pic,because buzy :)




2
s y a w a l


kami plak beraya,
adat rumah my auntie,before keluar beraya kita kne amek pic family together rasanya
serius so sweet
if nk ngok another pic
hastag sini 
#aliabdullahfamilys

around 12 pm 
baru keluar beraya

so first rumah adalah rumah mak sedara my anutie

pergi punya pergi 
 dapat ar 2 cerita

yang membuatkan gua bangga menjadi ataupun mempunya ikatan saudara dengan mereka
hahahah
ok korang tahu APAM BALIK.?
ok klu lu orang x tahu,please google

ok mak cik kpd mak cik gua ni tahu buat kuih apam balik ni
so dia dulu merantau,than
datang brunei di try bawak apam balik ni untuk jualan,
so ttbe ia
mendapat sambutan dan dia menukar nama 
apam balik tu KUIH MALAYA

dah rupa nya mak cik kepada mak cik gua ni 
di kenali sebagai orang pertama yang memperkenalkan 
APAM BALIK brunei dan
 mereka rakyat sINI sanggup beratur untuk mendapatkan APAM BALIK ni
oit KUIH MALAYA ar...

hahahah dan
di sebabkan rezeki yang allah beli ni 
maka dapat ar gua benda ni

im 23years old ( belum birthday gua ea ) SO BUKAN 24 :p
 and i still dapat,muahahah kelas kau jah
banyak kot hahahah

ok kat sini gua nk share ngn korang pic2 about
my raya here

before tu

sebelum nak balik gua di bawak ke WATERFRONT BRUNEI
hihi..serius terbaik dan wow
kat sana di kenali dgn 
RUMAH AIR

nak buat tatapan korang apa tu RUMAH AIR

so nk tahu dan lihat
tunggu entry akan datang
sebelum korang tido kepenatan ,meh tatapan
 pic2 gua :)

selfie pun ada..tp bukan kat kubur hahaha

so untuk entry akan datang 
tunggu klu gua rajin nk update lagi hahahaha



insyallah klu nk cari pic2
baru gua lu boleh cari kat #instgram gua
yang sedang gua aktifkan :)

cari kat sini please untuk IG

ok this my auntie auntie mon :)

gua kne paksa dengan fatin hahahah

hoho balik raya,mencekik rambutan,keliling rumah
huhu bukan kat situ je ada
satu rumah ada pokok buah-buahan
ada betik
ada mata kucing,limau balik..hoho
ciku pun ada..hahaha


caption! hahah this is fatin blue hijab :) marron hijab i call jah,dah belakang tu faris :)
selfie with #aliabdullahfamilys
tambah sorang
first fatin

jah.fitri and faris



ok gua rasa ni pic raya yg paling gua ske,lawo and semua ada:)

#aliabdullahfamilys


ok last saje selfie with jah sebab hujung bulan ni dia ada fly ke KOREA
take care for u may ALLAH bless u

next entry nanti gua buat ar cerita2 mengarut hahahaha :)

salam aidilfitir maaf zahir dan batin