Saturday, 14 June 2014

t i k e t oh t i k e t

assalamualaikum

hari ni 
14.6.2014

pertama kali dalam 
hidup gua,gua beli tiket kapal terbang sendiri
 ( tp amalina ada tp gua ar jugak )

secara lebat nya cerita menaip

hahaha

so pilihan memula nk membeli tiket adalah 
melalui

3 airline ni

airasia :

mas

brunei
knp ada brunei ea..??

hahahah
hahaha nak di jadikan cerita g ar survey dulu harga2 
tiket ni

airasia : rm260 something
mas :rm1000 something
brunei : rm360 something

hahahah gila mahal 

so aku mengambil keputusan guna je ar AIRASIA

sbb dulu masa gua g 
melbourne pun gua guna AIRASIA :)
sampai dan ok je
just ada problem ngn owg dalam tu..naik gila kejap hahaha

ok isi ar form 
isi punya isi dan 
selesai membyr...
nak check email
tok print boarding tiket

sekali . . .


asal xada kat email pelik ek???

dengan pelik ngn aku tny amalina hahaha

check balik AIRASIA tu.. tup tup
rupanya
puihh salah letak email
haram jadah hahahaha

disebabkan huruf H je  =="

so gua lek2
gua call THE tny ..mcm ner
sbb die ada mmb kat sana
jadi settel
hahaha
wek :P

so die cakap 
xleh nk buat ape skung
kne tunggu 2 minggu nanti
airasia akn kuarkan list nama and tiket
nasib baik gua sempat print screen 
benda ni hahaha
as bukti

akhir nya nasib baik..nanti print ni tok bukti aku hahahah
 see gua kne book awal tok dapat harga ni..klu x mau 260 gak pergi die kan =="

and benda ni


bagi gua no the big deal,control and settel dengan tenang
if benda ni jadi

so gua kne tunggu 
28-6-2014
tok boarding tiket and check

so selesai passport
selesai tiket
just nk selesaikan barang tok berkeja
and diri

takut oit!!!

ok nanti apa2 gua update lagi daa :)

salam :)

Wednesday, 11 June 2014

r i n g k a s

salam...

hari ni

12-6-2014

ulang tahun buat 
mona lizza kassim

hai akak 
apa kabar pun di dunia sana

aku harap kau selalu dirahmati ALLAH

SELAMAT ULANG TAHUN 
KE 25 TAHUN

al-fatihah
arwahyamah MONA LIZZA KASSIM

12-6-1989 -- 27-11-2013
terima kasih sebab hadir sebagai sahabat dan akan buat aku dan sahabat lain
rindu kami xpernah hilang
insyALLAH berjumpa kita "disana nanti"

salam

GADIS DALAM JAMBAN

assalamualaikum:)
gua terpanggil nk share pasal fynn jamal

gua x pasti siapa identiti die
gua xpasti siapa die

yang gua tahu
puisi die
selalu terkait
terpaham dek hati :)
gua di pahamkan
sejak dua menjak ni ramai owg x ske die
ada aku kesah..?
ada korang bg die duit ke
bila die susah?
xada kan..?
die nk share about their life
so g lantak sana
hahahaha

tapi satu je ar klu gua leh harapkan..gua harapkan kak fynn leh terus berhijab
kak li akan lebih nice dan cantik disisi suami,anak dan suami lu..

hahaha jangan risau..gua selalu sport dan sellu dengar lu punya puisi :)
ni gua nk share 
salah satu puisi yang gua dengar
gua paham
dan terkadang kecil
benda ni gua rasa

manusia pelbagai sifat
ragam 

lirik : GADIS DIDALAM JAMBAN
 
ini kisah tentang seorang perempuan
seorang gadis yang masa itu masih kecil dan perawan
pejamkan mata dan bayangkan saja situasinya berada
di dalam suatu tempat kecil
terpuruk
yang kau namakan jamban

aku tidak tahu tentang kamu-kamu
aku tidak tahu apa cerita kamu
tapi ini cerita aku, maka dengarkan
ambil mata kamu dan paku

dengar cerita aku disuatu masa
ketika dahulu di suatu masa
mengangis sendiri di suatu masa
tentang diri sendiri di suatu masa

aku dibesarkan dimanja, disayang
aku dibesarkan dengan segala rasa
aku dibesarkan dengan penuh cinta
aku dibesarkan biasa saja

ayahbonda, kenapa bohong?
kenapa engkau hendak bohong?
dulu dikata akulah raja puteri jelita
sekalian rakyat jelata akan mencemburui jiwa aku

tapi ayahbonda,
dunia tidak mahukan jiwa aku!

yang dihendakkan cuma
wajah dan rupa saja
wahai ayahbonda,
kenapa engkau bohong saya?

aku dibesarkan sebagai seorang gadis
yang gemuk, pendek, busuk, tak cerdik
aku dikatakan orang
"hey babi,
kenapa engkau sangat jelik?"

wahai ayahbonda, kenapa dibohong?
aku ini bukan di sini
tempat aku tak sepatutnya dibiarkan di luar pergi

aku patut disimpan di suatu tempat
di mana cuma ada ayah ibu
di mana mereka 'kan sayang aku
untuk siapa aku
untuk siapa aku

bila aku keluar, aku dikeji
bia aku di luar, aku dimaki
kerana yang dimahukan cuma wajah rupa seri

ayahbonda,
kenapa bohong saya?
ayahbonda,
kenapa tak cerita?

dunia tempat kejam
dunia macam-macam
depa tak suka saya
depa tak cinta saya

kenapa ayah?
kenapa bonda?
tak dikhabarkan tentang mereka-mereka
yang tak sukakan siapa saya
yang hendak dari dulu menjadi saya

mereka semua hendak saya
jadi cantik, badan jelita
tapi itu memang bukan saya
bukan saya
bukan saya

maka apakah aku harus pergi
duduk di rumah dan terus mati?
apakah aku tinggal di sini
tak akan pergi?
tak akan pergi?

dunia tempat kejam
dunia macam-macam
tapi jangan sedar dengarkan semua kata mereka

dunia memang kejam
dunia macam-macam
tapi janganlah engkau percaya kata mereka

biar kita begini saja;
buruk, gemuk,
besar, cantik.

biar saja diri kita;
cantik, molek,
hodoh, jelik.

siapa kita, itu kita
cinta saja jiwa kita
kalau mereka tak suka, pergi mampus!
tak apa.

tak apa
tak suka
tak apa

ini sisa-sisa rasa
rasa jiwa yang luka


mereka
comelkan kak fynn dgn husband die:)


dan ini orang ketiga yang menjadi rebutan owg untuk dijadikan menantu hahaha
BAKTI ARJUNA FITRI






apa-apa pun gua harapkan
semoga kak fynn and family happy together :)

salam

pencinta puisi

Tuesday, 10 June 2014

terbang T U N D U K

assalamualaikum:)

hai korang :)
ke hai owg yg baca entry ni:)
mana-mana lah :)


hihi
aku just nk buat entry ni sebab...
sebab nak share kat korang lagi 
akak puisi terHEBAT 
antara paling aku ske
puisi ni
PUISI DALAM JAMBAN
klik  SINI :)

ini ar FYNN jamal :) 

saje amek pic die guna tudung..
sebab lagi indah :)

 cari dia disini
youtube : menonton segalanya

ok korang leh cari die kat link2 atas tu :)

tajuk entry ni sebenarnya sempena 
lagu baru beliau yang sangat2 best :)

semangat! yeah! hahahah

kak fynn ni ada sowg anak yang sangat-sangat comel :)


 ini ar anak kak fynn :) bakti arjuna fitri..

sesuai dengan nama

ok ni aku nk ar tujuan sebenarnya,...
nak share lirik lagu TERBANG TUNDUK!

setinggi mana kita jangan sampai kita lupa pada yg bawah..:)

Bertahanlah, wahai raksa, jangan kau terhenti
Berpautlah, wahai nyawa, ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi
Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?
Getir yang menghalang tak besar mana
Payah payah semalam
Moga mudah selama
Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu
Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati.

Lagu : Terbang Tunduk
Artis : Fynn Jamal

ok selain tu leh dengar disini juga
klik sini dan sini

ok bye..salam :)

Sunday, 8 June 2014

p e r u b a h a n

assalamualaikum...:)

hari ni aku nk tulis 2 entry
ones about my work
and another one about my studiomate

ok dalam bulan ni
mmg stress tahap 45% sahaja

sbb gua bnyk follow timeline DR OSMAN
sini dan sini if nk nk tahu siapa itu dr osaman:)
tp bg gua ITULAH DISPLIN
yang gua kne guna untuk menjadi orang yang berjaya!

hihi

ok..masa presentation
gua buat ar ala-ala yang terbaik..bajet semua dah siap boardnya
bila ngok mmb lain punya board rasa..
eeee ape seyh board gua ni
 dengan salah eja..dengan group mmb gelakkan
what gua feel..?

gua mampu senyum dan senyum je ar
dalam hati mmg nagis ingat mak gua..
sumpah stress
( actually malam tu gua nagis sowg,tp wa call mak gua..xnk bgtau gua tertekan...gua x pyh nagis pun die tahu gua simpan air mata dari die dengar/tahu gua sedang nagis)
 itu ar mak gua...gua x mampu klu die xada
 sumpah
gua xmampu..

dan ubatnya call mak
dengar suara..
and nagis + tido

esoknya gua fokus dengan ape gua nk buat,,:)

so settel
gua just nk share kerja2 aku sebelum dan selepas gua berfikir dan buat kerja melihat contoh2 luar..

ok ni first time gua compose board detail area gua...mmg x tersusun and merapu ni..dalam saiz 2AO

ok ni gua g susun board detail gua yg terbaru..jika dibandingkn dengan yg atas..? mcm ner..? ada ar perubahan...tp gua kne compose balik..hahahhaa sbb nampk pelik sngt
ok ni..first time gua compose MASTER PLAN gua...mmg buruk dan bercelaru hahahah

ok ni pun still dalam progress nk compose board...tp still dah approval dr DR :) yg ni board MASTER PLAN
sebenarnya gua sendiri x berkenan dgn master plan gua..rasa xada WOW!
mmmm

Ok and last board is analysis gua :)

buruk and bnyk data x masuk...time ni ar aku present tok final presentation gua
serius sedih gila..rasa down bila ngok mmb2 lain punya board...dah ar kne kutuk pasal typo gua...
siapa x sedih kn...

tp gua cekal..gua kne ubah!! biar pun berkali2 asal
dapat yg terbaik...
ok ni board analysis gua...
berbeza?
yup itu yang gua rasa..

tp gua belum cukup puas hati
hahaha mmg pun...
tp gua nak bg tahu..gua bukan contoh yang terbaik...
but just gua nk share

KENAPA KITA/HARUS
membuat kerja berkali-kali

KERANA

UNTUK
MENDAPATKAN YANG TERBAIK

DAN

PROCESSnya mmg sengsara :)

nasihat gua yg kurang bijak :)

buat ar berkali-kali..
jangan give up..
sebab apa yang korang lakukan adalah
proses untuk mencari yang terbaik...

insyALLAH lagi satu
sokongan dari pensyarah/ guru-guru amat dan teramat penting

sebab semua akn  rasa down bila kne reject
rasa dah penat..rasa x boleh blah dgn semua yg dilakukan

sokongan
tu ar yang membantu kita untuk terus bangkit selain
diri sendiri
percaya pada diri
kuatkan diri berdoa
"JUMPA ALLAH"
JANGAN LUPA JUMPA ALLAH"
:)

gua rasa as student FRSB
gua amat2 beruntung sebab dari
gua first year gua dapat pensyarah yang
memberi gua sokongan yg up2 any way hahaha

dan sanggup mengajar dari satu .. KE satu semua benda

thanks a lot for ENCIK AZIZ...
tok project doodle..yg hampir menangis sebab asek kne reOu! :)

thanks a lot for abah kami DR YAZID
MENGAJAR DAN MENERANGKAN TANPA JEMU
project hospital and tasik serdang

and thanks a lot for PROFF DR OSMAN
sbb banyak mengajar kami berdisplin
timeline sangat penting
memberi kata-kata semangat
yang x pernah luntur :)


satu hari nanti gua akan rindu benda ni semua :')

ok karang gua update lagi :P

salam..