Tuesday, 27 May 2014

r i n d u

assalamualaikum

:)
hari ni 
27.5.2014

ada apa hari ni..
tiada apa-apa pun

cuba hari ni 
gelap 6 bulan akak dah xada

minggu ke 14 dalam kelendar UPM SERDANG
minggu mencabar untuk budak design
aku..?
klu mencabar apa aku buat.?
blog..? just 
terasa nk share rindu di hati ni

activities aku hari ni..?

pagi2 ada kelas dr murad
dr murad ni is the the best lecturer yang aku kenal
di selalu ada untuk tolong aku
bukan tolong membantu 
tanpa aku berusaha
tetapi menbantu disaat aku tidak mampu 
menahan menerima sesuatu

tetiba teringat pasal dulu
subject ecology
subject ni aku paham
just aku x tahu asal aku xleh jawap dengan betul semua
sampai mcm orang x pernah belajar

so nak dijadikan cerita aku hampir-hampir ar gagal
klu aku gagal means
tok subject berkaitan aku x leh ambil
semua semua subject akan berkait bila naik second year and third year

so aku jumpa lah dr murad ni
kalau-kalau di dapat tolong aku bg x fail
senang je dia kate
di xleh naik kan markah
tapi dia tanya aku soalan berkaitan

pun aku xleh jawap ( bodonya, time ni mmg aku dah nk nagis sbb aku takut gagal)

nk dijadikan 
sedih punya sedih
abeh kelas..time tu aku x ingt hari ape
aku and mmb lepak kat kantin k10 ( time tu aku masih di k11 upm )
aku dapat call dari dr murad
die cakap dia nk tolong aku
tp die soh mai bilik dia

esok nya aku g ar ngn akak MONA LIZZA
sbb aku pandai subject ni 
and die pun xnk aku gagal

so bincang punya bincang dr nk bg aku jawap exam semula
aku ? serious..? 
di nk aku jawap test yang before ni..aku cakp alah bg yg lepas ni je ar
di kata bnyk cekadak tol 
so die bg aku soalan yang aku x expect
dia bg aku satu hari untuk study semua bab

masa ni tok xnak gagal aku study dengan akak
akak teman aku study
akan terangkan aku itu ini
macam-macam

akan terima kasih
jasa akak hanya Allah sahaja yang mampu balas
ilmu yang di kongsi bersama

so masa nk jawap test tu
dr tinggalkan aku dalam bilik dia sowg2
so aku jawap ar..

habis jawap
dr pun ngok,,akk pun ada..
nasib baik ape aku study ngn akk ada:)

masa dr murad nak bg aku peluang dia cakap apa..
SAYA TAK MAHU AWAK MENANGIS,KALAU AWAK MENANGIS AWAK AKAN TUNJUKKAN PADA SEMUA YANG AWAK LEMAH!

dan di cakap
BIA GAGAL,TETAPI AWAK BELAJAR SESUATU,DARI SAYA TOLONG BODOH TP APA XDAPAT APA...

jadi
alahamdulillah..aku lulus

kesimpulan untuk hari ni
hari ni selasa 27 may 2014
adalah kelas terakhir DR MURAD mengaji kami
pelajar jurusan landscape architecture UPM
sbb
dia akan berpindah ke UMP pahang

bertuah lah kamu pelajar2 disana
kamu akan memerima seorang pensyarah yang terbaik
berani mengambil risiko dan tidak takut untuk gagal

tutup untuk DR MURAD GHANI

bab 2
 mona lizza kassim

petang td aku crit dengan dr osman
pasal susun board aku yg mmg aku x tahu nk buat
jadi aku buat yang ke 9 kali nya

susun punya susun
so aku tunjuk..
dia kata..
wow its nice!
awak nampak x ..berkali-kali awak buat..
awak akn mendapatkan sesuatu yang terbaik:)
alhamdulillah..di terima first board aku :)

malam ..ddk buat kerja 
ddk depan PC ttbe RINDU
rindu datang..rindu sangat kak akan.
sampai air mata ni mengalir tanpa perlu di arahkan :(

entah ar..
akak aku rindu kau kak..
mungkin klu kau ada sekarang mcm mana ar.. :)

tp ar kak..insyALLAH aku akn berjuang hingga akhirnya

 next aku nk cerita pasal masalah LI aku ..
and nak share pasal futsal ..yang aku janji nk buat ke x..

bg yang sedang membaca
aku nk pesan sesuatu yang dulu aku selalu buat dan selalu aku lakukan

1- marah kawan2
2- terasa sikap kawan2
3- tinggal solat
4- tidak mengaji
5- jarang mendoakan untk ibu bapa sahabat dan suadara islam
6- meminta maaf

jadi apa yang aku cuba lakukan dan cuba untuk pesan
1- cuba menjadi menyabar..aku sedaya upaya mengawal perasaan marah aku ..agar kawan2 aku tidak terasa dengan apa yang aku cakap dan lakukan
2- tanam di hati , KEMATIAN SELANGKAH DIHADAPAN KITA esok..lusa..entah bila2 masa kita mungkin akan mengharap yang ESA
3-LETAKAn doa buat semua,ibu bapa,adik beradik,sahabat dan saudara islam
4- dekatkan diri dengan mencari ruang dan buang ego untuk mencari allah
bia orang x ske kita janji allah kita ingat
5- meminta maaf sebelum tido mana tahu x sempat

allah kau lembutkan dan kau berikan aku kekuatan
mencari redha-MU


Wednesday, 14 May 2014

FUTSAL PIALA DEKAN 2014 FRSB UPM

assalamualaikum
 :)
give ur smile

hahaha
aku rasa dah cukup berabuk dah blog ni
punya ar lama aku x update..
bukan apa..when aku nk update..aku nk save dulu story tu
but,bila mood nk menaip tu datang..
xada rasa nk bercerita

so pagi2 ni
15mei 2014

cepat2 aku terus menaip 
agar aku x lupa nk bgtahu
apa yang aku nk share :)

hihi..
ok :)
now aku nk share pasal 
FUTSAL PIALA DEKAN FRSB

ok..untuk kali ni
team gurl x follow game mcm dulu2
kita owg just hantar 
team lelaki
JEJAKA IDAMAN DAN KAKI BANGKU

TETAPI 
disebabkan penyertaan disaat akhir
yang dilakukan afikah IDRUS

TEAM Gurl pun join
tetapi bukan atas nama
GADIS AYU 
tetapi de'bogor
hahaha

aku..ala..aku mmg xada mood nk main ..
tp layan kan aje ar..hahaha

so LANDSCAPE TAHUN 3
MENGHANTAR WAKIL SEBANYAK 3 TEAM
JEJAKA IDAMAN
KAKI BANGKU 
DAN 
DE'BOGOR ( GADIS AYU )

HAHAHAH

so main punya main

kami semua merampas kembali kemenangan dahulu kami
dimana
jejaka idaman still no 1 for lelaki
dan kaki bangku no 3
xpelah:)
kami gurl team?
hahaha

no 1!!
hahaha 
tujuan join mmg nk rampas balik tahta
tp yang x bestnya
semua team banyak tarik diri
last2
tinggal 4 team je

so ape lagi...
menang bergaya kami 3-0 hahahah

ok..for next entry aku 
aku perkenalkan geng2
yang join FUTSAL PIALA DEKAN KALI ni :)

hahahah :) 
ok ada sedikit pic nk share

hahahha my team :) DE'BOGOR ( GADUS AYU)


 new baju sekali hahaha
team juara2 hahaha xada ar...tapi mmg pun yang atas team jejaki idaman dan bawah adalah team DE'BOGOR

KALAH MENANG xpe..yang penting salah satu kne menang..ataupun mereka kne dapat no
 jejaka idaman with kaki bangku
team juara lelaki :)
 hahaha ok daa...tunggu next entry..insyallah klu aku x sibuk sbb minggu depan adalah final presentation aku..wish me luck :)

sambung buat kerja :)