Monday, 21 April 2014

b u n g a

assalamualaikum . . . 

berkali-kali aku pandang
kertas putih blog ni..

apa ye aku nk cerita kan...
hihi

tajuk pun aku dah buh..

 b u n g a

 calla palustris
bunga untuk " buah hati aku"

hari tu
aku jumpe buah hati aku..
aku cakap
akk esok aku ada  interview
aku janji klu aku dapat tempat aku nk pratical
aku datang bawak bunga untuk die..

yup aku tetap bawak untuk dia

hujan-hujan
dengtan die saje yang
aku mampu berkongsi 
apa yang terjadi..

tiada ia
tiada tidak 


aku bercerita
die ada disisi aku 
mendengar 
luka lara
mahluk bumi 

akak aku rindu kau :(

al-fatihah......

Thursday, 10 April 2014

J O D O H

Assalamualaikum...

:)

ok 

tajuk ni..??
mmm mcm menarik..

baca sambil dengar lagu ( thoudsand year )
hahahha

J O D O H


hahah untuk menaip issue ni gua nk gelak2

ok2...
2014
means gua dah berumur 24 tahun
masih single
x percaya cinta sangat
serik/takut/x pasti

itu yg aku letak tentang jodoh/cinta or dll

ok..
disebabkan umur gua 24 tahun ni
ramai yg bising,
sapa teman laki kau?
bila nak kawen?

entah ea,sebenarnya
siapa yang x nk kawen or cari jodoh right..

tp bg umur gua sekarang
gua dah letak..gua nk belajar..
gua nk buat master klu ada rezeki...

kawen gua dah letak target umur 28

knp ea..
bg gua yg dah bnyk kali bercinta
banyak kali jumpe lelaki dengan pelbagai perangai
dan disebabkan itu
kepercayaan gua terhadap kejujuran lelaki hilang

bagi manusia2 yang lagak nya seperti cukup sempurna

korang doakan aku bertemu insan yang terbaik
doakan yang terbaik :)

jodoh ini rahsia allah
semuanya sudah gua pohon
kepada allah

andai apa2 yang terjadi after umur gua 28..
and xada calon lagi..gua serahan pada family gua

sebab, gua x berminat untuk fikir atau memahami cinta itu lagi

bunyi mcm orang putus harapan kan..hahaha

xada ar...
gua terlampau makan garam pasal berkawan
bercinta dgn seseorang bernama lelaki

jadi jgn risau pasal jodoh..insyallah

jika DIA JODOH aku..
siapa DIA iaitu jodoh aku
aku berharap dia JODOH yang terbaik

PELENGKAP  :)

u c a p a n

kepada yg dah bertunang dan berkawen

semoga berkekalan hubungan hingga ke jannah..

yg sementara hanya dunia
yang kekal ada lah akhirat :)

:P


k e m a l a n g a n

assalamualaikum

hari ni 11 april 2014

esok hari jumaat so,tamat ar
percutian gua di rumah
sebenarnya,gua rasa nk balik awal je..
nak siap kan keje2 gua
yang kne di present pada isnin ni..

arrgghh ingat balik jadi stress
satu benda gua x buat..arrrghh!

ape2 pun tu esok gua kne buat gila2
lepas balik nanti...FOKUS!

ok nk di jadi kan 
cerita 
atau nk dikaitkan cerita entry ni 
lepas magrib gua kuar nk ke bandar 
pontian
nk g beli  tiket
bukan gua sorang.tp ngn akk n balak die.

ok...sampai je pontian 
tempat jual tiket tu pun dah tutup
padan ar muka..

dah tu gua nk balik
than masa nk balik,akk gua ckp die nk g BATU PAHAT  sat
amek baju2 yang di nk jahit..
jadi pergilah

DALAM PERJALANAN
bakal tunang akk gua drive..

kereta yang di bawa hampir melanggar sesuatu ..
time tu jalan kat siti mmg gelap...
( kalau x siap gua area senggarang )
klu yg x tahu g google..hahaha

senang kata balak akk gua pusing kereta nk ngok
ape benda tu..

turun2..ngok ada sorang pakcik tua!!!
berdarah !

ok 
masa tu just ada kereta kitaowg je ..
ttb ada uncle cina mai..
dan ckp uncle tu langgar babi

gua..??

persoalan hati gua dan owg dalam kereta
akk gua..
mcm mana uncle cina tu leh nampak babi tu..?
padahal kitaowg yg sampai dulu..
dan kawasan tu gelap..???

pelik..

pakcik tu...

time tu gua hnya mampu bagi tuala tok block darah yg memancut2 keluar dari dahi
pakcik tu...ish2...45% teruk gak ar pakcik tu

gua rasa pakcik tu
baru balik dari masjid sbb masa kitaowg sampai
time tu around 9.15mlm

so 
gua g ar tolong kutip botol2 air
yang ada air suam dalam 3 botol..
ada biskut ( sedih plak tiap )
:'(
jauh tercampak dari pakcik tu...

kopiah pakcik tu pun jauh dari diri die..
hampir ke parit..gua tolong ar kutip semua barang2 die
moto die boleh tahan teruk..tu yg bertambah pelik

mcm mana boleh jauh sangat ea..???

pelik ...

tp ape yang boleh gua ckp..andai kata
bbalak akk gua bawak laju dan x meng elak
pakcik tu..

mmg arwah terus gua rasa..ish2..

time tu rasa nk bawak pakcik tu g sepital terus..tp apakan daya..

but,last2
ada owg kampung die mai tolong...

so berhati-hati lah..

buah pakcik yang aku/gua x kenal tu..
al-fatihah ( baca jgn taip je )
hihi..
agar beliau selamat..
kembali sembuh..
andai ada orang yg melanggar beliau,,
ya allah ko beri lah pengajaran kepda manusia tersebut..

ok...:)

lepas ni ..gua nk tulis pasal satu tajuk 
yg bg gua best ar..

J O D O H..

Wednesday, 9 April 2014

M I M P I

assalamualiakum

tajuk M i m pi 
ini 
gua buat sendiri ( hihi )
tuan.puan puisi jangan marah ea :P
tetapi isinya adalah hasil ciptaan kawan facebook gua
klik sini untuk ngok siapa beliau

korang baca lah ...
klu gua rajin, gua nk cuba-cuba bacanya :) dengan suara skali:P

aku tidak pernah bermimpi untuk mendapatkan engkau
aku tidak pernah bermimpi untuk melangkah lebih jauh bersama dirimu
aku tidak pernah bermimpi untuk menghabiskan sisa hidup aku dengan dirimu
aku tidak pernah sedih andai kau hanya sementara datang untuk merawat luka
aku tidak akan sedih andai kau hilang begitu saja
s e b a l i k nya

aku terlalu bersyukur kau hadir tika aku terluka sehingga hadir rasa benci untuk mengenali kaum 
seperti engkau
sesungguhnya ego aku terlalu tinggi untuk direndahkan oleh kaum kau
kepercayaan aku tidak semudahkan apa yang engkau katakan
cuma pesan aku pada kau 
jangan mudah mengharap
antara
k a u  dan  a k u

bezanya umpama
t a n a h  dan  b u m i

r u a n g udara di angkasa lepas

tidak mungkin akan dapat aku gapai 
bilamana kadang-kadang aku tidak mampu 
B E R S U A R A
tentang hidup aku

C E R I T A
hidup kau jauh lebih menarik cari cerita hidup diri aku

tidak mungkin aku aku bermimpi untuk mendapatkan
B I N T A N G jauh  D I L A N G I T

tetapi,
janji 
aku
hanya lah satu

A K U  S E L A L U   ada
untuk menjadi P E N D E N G A R setia
setiap masa
di s a a t masa yang engkau perlukan

a k u  ada . . . 

i ye
a k u selalu ada buat 
k a u


puisi buat sahabat neto :)

ini dia si penglipur lara
 bg gua menulisan dia mendalam
bercerita apa yang dirasa

terasa seperti gua ada disana
ok 
untuk entri ini
sampai sini je..
nanti kalau ada best2 gua update ea :)