Tuesday, 18 March 2014

BUAT MH370 PLEASE BACK

assalamualaikum....

semua orang pasti menanti dan menunggu
kemana hilangnya 
pesawat terbaik malaysia
MH370

dalam berduka..
dalam bersedih..
terdapat pelbagai benda keluar termasuk satu lagu

so aku just nk share lagu ni...korang dengar ar...

memula aku ngok mamat ni...
aku rasa..eee
ape yg nk buat..
tp bila die nyanyi dengan liriknya

aku tutup mata and dengar..
menangis ar gak...

so jom dengar kat sini..
klik sini sedih

Kami semua menanti
Adakah iakan terus menjadi misteri
Ramai yang persoalkan
Ramai yang buat andaian
Adakah iakan pulang kembali

Ahli keluarga menunggu
Sebak rasa di hati
Menunggu jawapan
Yang kini belum pasti
Menangis tak berhenti
Masih bersabar dan terus bersabar

Ke manakah perginya
Di manakah hilangnya
Semua mencari di sana dan sini
Akan tetapi tidak ketemu lagi

Ya Allah ya tuhan kami
Jika di langit Kau turunkanlah
Jika di laut Kau timbulkan ia
Jika di darat Kau pertemukanlah

Kami bermohon padaMu
Sesungguhnya Engkaulah
Yang Maha Tahu
Yang Maha Berkuasa
Penentu segala
Kami berserah padaMu ya Allah


ni ar lirik lagu die..yang bg aku ada ar sesuatu
yang ingin di kongsi...
thank pada page ni sebab share..
klik sini klu nk tahu

ok .gua nk share muka penyanyi lagu ni..



bg aku xada silap
tu salah satu die nk share 
and tu cara die..
kita pun sama2 
dont never stop to pray and never stop hoping with them..


ok ..
gud nite :)

b.o.l.a

assalamualaikum...

hari ini mcm mana ea..

adakah ada manusia mengelak-gelakkan
diri aku..?

sudah pasti..

biasa ar..
orang yang x mempunyai sedikit rasa 
hormat akan berkelakuan seperti itu

jadi aku..
telah bia pahit..hahaha

ok ..hari ini
xada benda yang menarik..

kelas mcm biasa
hari selasa 
biasa kelas mmg sampai petang

so pagi2 kelas aku dah kat mptl

aku dah tercongok pagi2 kat mptl..

ape aku buat..dok merepek 
dengan cik zainal,syuk,cik karim and lan..

dengan lan aku x banyk ckp..ngn syuk je..hahaha

mcm2 cerita pasal rumah malaysia yang disewa ar
cik karim sakit pinggang ar..
hahahah syuk kne report ape yang di buat kat wife die ar
hahahaha

best ar...sebab tu aku cerita kat pasal depa...
sebab lama x jumpe...:)

so petang kelas dr nordin..
disebabkan kelaparan yang amat sangat
dan kelas start 2.30
dan
dan aku x berapa berduit skung..

jadi megi tomyam ar mknan aku..hahaha
mkn sambil lect mgajar..

ala2 mcm obersea..hahaha

xada ar...

petang aku ngn daya balik bilik ambil baju..
dah siap2 tu kita owg nk g studio balik..

hahahha bab petang ni best...hahaha
masa nk balik g studio tu...nampak ada ar game bola

ngok baju mcm kenal..mesti k10..
klu k10 mesti ada classmate kitaowg si nabil,dafie n senior kita owg awang.. :)

so disebabkan nk ngok sangat mereka2 bermain..
kita owg ar u-turn..sampai moto jatuh..hahahaha


lebam gak ar kaki aku ...hahaha




selesai game..3-3

my senior yg baik dan gila...its awang...:)



ok ar... menang kalah ada permainan..tp bg yg x main tu bersabar ar..ye ..hahahaha

Saturday, 15 March 2014

M.O.V.I.E

assalamualaikum..

:)

i give my smile..and u give ur smile..
hahahha

hari ni
15/03/2014
sabtu

apa lagi masa cuti yang singkat 
kami pun keluar..
apa lagi 

wayang ar...

hahahah dulu 
aku ske tny mak aku
mak..dulu selalu g ngok wayang ke..

mak jawap
panggung wayang pun aku x pernah pergi..

hahaha bg aku wayang ada ar satu tempat tok 
rilex hahaha

ok hari ni 
aku,amalina,daya,azra,nabil,faiz.apek,azmer,zul and fika

layan..
new movie baru
NEED FOR SPEED

TOK CERITA NI AKU BG 4.5 bintang

terbaik.
kereta pun power

klik bawah tok ngok trailor :

hero dalam ni ada ar adik paul walker
 aaron paul..

cerita movie ni 
cerita pasal persahabatan,keluarga,kematian dendam

dan KERETA :)

jom layan kereta ape yg ada dalam movie ni

ok ni kira kereta hero dalam movie ni ar..speed die boleh pergi sampai 370
mustang ni ..bg aku design die mmg power!

ok 
jom kita ngok kereta mana yg mbunuh PETE
sape pete..pete ni ada ar kawan kepada hero
sape hero

hero die adalah marshall :)
Tobey Marshall

 ini ar kereta lamborghini
supr!

dan ni adalah senarai kereta2 mewah yg terlibat! :)








fuuhh~~! kesat peluh ngok kereta2 ni..terbaik ar..

ok team ni...adalah team terbaik...tp mmg x leh lawan team fast &  furious ar.. :)

settel ar skung time muka aku ar...hahahaha
hahahaha rasa mcm x cukup banyak :)



berakhir ar perjalan hujung minggu aku bersama-sama teman..

ape lagu ramai-ramai pakat layan
NEED FOR SPEED :) 


hahahah masa ni sekejap je berlalu..
tiba-tiba ia hilang
dan tidak mungkin kembali :)

ok ar...terus kan tersenyum dan hayati ar kehidupan yang singkat ini

ape2 teruskan berdoa untuk #MH370 yang hilang bersama-sama crew


Wednesday, 12 March 2014

a.u.t.u.m.n

assalamualaikum semua...:)

hari ini..hidup gua mcm mana ek..?

hari ini ada lah hidup bermalas-malas gua..
padahal gua ada bermacam-macam benda kena buat

hihi..
pagi2 gua buat bodoh balik bilik..
than 
gua mai studio layan movie

PITCH PERFECT

boleh layan kat link atas tu klu nk..
HD lagi..

dan..
gua layan lagu ini
ni berkali-kali ..dan x memasal2 
hahahaha

ngok sini lagu yg gua layan

hahahaha 

movie ngn lagu ini 
ditujukan khas oleh
budak senget ni..

https://www.facebook.com/nuramalina.noorazman?fref=ts
g ar add die..hahahaha
ok...esok ada ar hari
WORKSHOP
 kita owg
 
taraa.. ini ar poster gua buat bersunguh2 hahahah
  



 sape nk buat poster leh jumpa gua
harga boleh runding hahaha..

hahahha sebenarnya...gua nk cerita perjalanan hidup gua hari ini

mcm artis plak kan rasanya..hahaha


ok selepas kita owg kemas studio tok 
workshop esok...

gua ajar ar askar2 gua
g berkawat .hahaha
 xada ar..
g ambil gambar..

jadi
 ni g photoshoot kat luar..

sebab tengah autumn...
katanya ar padahal..,mmm

hahhahah macam-macam gaya kami lakukan..hahaha
dan mcm owg sengal pun ada gua rasa..

ok ar jom layan pic yang gua amek

serius rindu nk amek gambar...

bila ar dapat camera sendiri...
kan best my birthday dapat 
DSLR..hahaha

permintaan yang senget ni  dalam mimpi je gua leh dapat..
hahaha

jom layan...
lawa tapi semua ini terjadi disebabkan jerebu

daun yang sangat menarik :)









semua ini adalah gambar yang menarik dan indah bukan...semua da seribu satu cerita
hahahah
apa kata kita ngok cerita disebaliknya..hahahaha

hahaha ini ar yang terjadi..hahahaha
mohon kipas tok extra terbangan..hahaha

gua dah mcm tukang kebun bertauliah!

turun dari langit..hahaha
dunia semua ni..hahahah

ko bajet ko lawa sangat ke..? hahaha
gua sendiri x pasti diri gua lawa rupanya
hahahaha...tu je ar perkongsian hidup gua hari ini

ok..tadaa gud nite  :P

Tuesday, 11 March 2014

h.u.j.a.n

assalamualaikum...
hari ini aku penat sangat...penat ..macam-macam ujian menguji
aku...
menangis melepaskan
duka..
beristifar..
agar aku terus bersabar..

ya rabb...

aku
memandang langit..
biru..
akan tetapi..
tiba-tiba
awan mendung 
DATANG

membawa sejuta
rasa kenangan



aku... 
memandang langit..
tiada lagi
senyuman..
rintih-rintih
hujan
titis-titis
air mata juga 
mengalir


TUHAN-ku
  
sedihku

hilangkanlah

jangan aku pernah mengalah

Sunday, 9 March 2014

a.l.o.n.e

assalamualaikum...

lama aku tak menulis dalam blog ini ..

macam2 belaku sekarang...

hari ini 6mac 2014

dah hampir 3 minggu aku memulakan kuliah pada semesta ke 6 ini'=

semuanya kelihatan normal tapi tidak...

ALONE 

ape perasan itu...?
tu ar perasan berseorangan...

mmm..
hari ini aku ada presentation studio...

mmg teruk hasil presentation aku...
nasib baik dr osman jenis memahami..tanpa menjatuhkan 
semangat...
walapun die tahu aku telah melaukan kesalahan...
die tetap puji..tp die mintak
bagi
kami yang melakukan kesilapan ini tidak mengulangi...
 perbaiki apa yang kurang...

terharu sangat ada lect yang cuba memahami hati pelajar...

serius mmg time tu aku down sangat..
sedih dengan hasil presentation
aku dah menghampakan diri sendiri...
selain owg disekeliling aku

aku kena berusaha sendiri...
aku kena berdikari... :"(

masa aku sedih macam ni aku tiada sesiapa untuk aku berkongsi....

aku x percaya pada sape2 untuk aku berkongsi 
rasa dan duka aku...

mmmmm..
aku nk call mak abah...
aku xnk dieowg rasa susah hati sebab masalah aku belajar...
aku text kawan-kawan aku yang rapat...
tapi untk aku ceritakan segalanya mmg tidak akan mungkin...

aku rindu kawan-kawan aku yang dah tiada tu... :"(

jadi bila aku sedih..bila ku tiada siap2 nk berkongsi..
semua aku kongsikan bersama allah..
die ar meneman luka aku...
air mata aku hanya bersama allah...

ya rabb..
temankan aku ye..
insyALLAH
aku akan berdiri.


ya allah kau permudahkan lah urusan aku untuk belajar dan terus maju... :")