Tuesday, 31 December 2013

2014

bismillahhirahmannirahim...

assalamualaikum...

lama dan sangat lama gua x menaip ..
entah ejaan apa yang salah lagi nanti aku buat
hahahaha..

2014?
ape tu...
hari ini 01-jan-14/3.29a.m

aku masih di studio...
buat ape..? berpoya-poya dengan kerja-kerja studio ar
MCM biasa:)

sambutan tahun baru..?

ok memula sepatutnya mlm ni aku nak 
TURUN 
ke dataran,untuk mengikut bantahan...

tp mak abah x izinkan...

so,ape yg aku nk buat? 
fika,mizan,amalina,daya,akmal,mieza

ajak g putrajaya...untuk ke pasar katanya..

last2 merayap ke konset tahun baharu...

ok ITS MY FIRST TIME 
g tempat-tempat mcm tu...


ape yang aku boleh ckpkan:

1
putrajaya jadi satu tempat berkumpul dan santai
2
ada aktiviti yang bg aku ..best mcm kat melbourne..
remaja main sketboard...berchat together..
3
mat-mat moto yang bg bad view...
bad view yang mcm mana..??
dengan longokkan moto mcm tah...

cara pandangan yg aku rasa takut nk stay sana...

so...sambut tahun baru ..mcm biasa kat fakulti lah kan..hahahah

ok ..ni picture from my junior...





 mcm biasa...budak-budak landscape akan duduk terpacak kat hujung tandas lelaki..

melihat tempat2 yang ada bunga api...

hahaha bukan meriah apenya..meriah kitaowg berkumpul..

hahaha


penutup tahun 2013...

bermacam-macam pengalaman...kemanisan..kedukaan tercipta
tanpa diduga oleh aku...

dari aku dapat result 3.00 ke atas..:)
dengan aku ke melbourne...
dengan abg aku kawen....
kehilangan akak/sahabat...mona lizza
barang naik...


menutup 2013 yang sangat2 sedih dan entah ar

saki-baki 2013 habiskan perjuangan studio..
last submition 06012014..

ok ni aku nk share sepanjang jalan-jalan
kat putrajaya td...

klu boleh xpayah ar buat-buat konset mgarut ...















Friday, 6 December 2013

PROSES

assalamualaikum...

ok.. aku berjanji nk masukkan proses
kami membuat produk jualan :) 

meh2...
entry hari ini xada mukadimah langsung..hahaha

first cara nk hias kaktus :)

nursery..:)
orang gila pokok...sesi memilih pokok  kaktus yang lawo2 :)


CEO,turun padang :)

mintak owner bg murah2 punya harga :)
ni proses tau...mintak murah :P

selesai memilih pokok yang berguna :)


mmmm:) arwah kak mona time ni..bersungguh-sungguh
buat kaktus..:)

mizan sibuk bt button :)

ok mmula bentukkan bekas hiasan mgikut kreativiti anda
:)
ni tambahan masa jualan sesi kedua ..:)

eh2 ttbe dah siap :)


hahaha ni cara bt keje :P

siap bersila..

actually benda nak hias kaktus ni senang sangat...
cari kaktus...cari barang2 untuk di buat hiasan...
than
hias cantik2 baru orang nk beli :)

ok sepanjang nk myiapkan semua jualan..
kami berada distudio..:)

sbnarnya..ak nk share cara buat doodle..tp xleh ar..klu nk leh pm aku..hahaha
untuk kali ni proses kaktus je dalam aku sharekan...
 ok salam :)

nabale arts and design:)

Thursday, 5 December 2013

BERKAT SEMINAR

assalamualaikum...

lamanya x update dalam blog pasal 
perniagaan kami...:)

alhamdulillah...
semalam seminar telah berlangsung...dan
kami berjaya juga membuat jualan seperti dahulu..
cuma kami mencuba sesuatu yang baru...dengan 
meletakkan harga yang lain dan cara promosi yang lebih
ramah dengan pelanggan

sasaran kami untuk jualan kami kali ini 
adalah ...PENSYARAH DAH STAF FAKULTI...

ALHAMDULILLAH...
untuk jualan kali ini..ia amat2 mbanggakan :)

pagi sebelum seminar...
kami mengunakan cara strategik yang sama..
dengan membuat display terhadap barang-barang jualan kami...

ternyata ...dengan meletakkan harga yang berbeza dari jualan dahulu..
ia masih mampu menarik pelanggan terutamanya 
pensyarah...:)

berita paling best adalah...masa petang kami melakukan
pameran jualan sahaja...
terdapat pensyarah2 yang membelinya...

dan...paling best..
STOK jualan kaktus habis...:)

terpakse ar CEO kami dan faes pergi mencari 
nurseri yang masih di bukak untuk mendapatkan 
pokok kaktus:)

mcm biasa...:P




mereka mencuba :)


hahah percaya atau tidak...kami hanya melakukan promosi jualan 
pada jam 5petang sehingga 530 petang..dan 
pokok kaktus habis dibeli..hahaha:)
( semua gambar di atas adalah pada hari promosi jualan kedua )


*hari seminar 5/12/13...dan jualan kami yang kedua berlangsung*
hiasan baru dan tambahan kaktus:)

tempat jualan :)

mai2 :)

thanks kepada mereka..:)

kami jua melakukan jualan bersama2 group kumpulan ohh yeah! :)
pada sesi kedua ini :)

ok :) daa salam :)