Friday, 29 November 2013

puisi buat sahabat tercinta....

assalamualaikum....
allah...
satu ungkapan yang mampu aku ucapkan sekarang
berat tapi harus aku lakukan...

27.11.2013
tarikh keramat kami KEHILANGAN SAHABAT
tercinta...

al-fatihah buat
12.6.1989-27.11.2013
ARWAHYAHAMAH MONA LIZZA BINTI KASSIM
pelajar jurusan 
senibina landscape tahun 3
2011/2012

insan tercinta yang selalu menemani aku
disaat aku sakit,susah,sempit...

akak halalkan segala apa yang pernah kau berikan
kepada diri ini..
baik dari ilmunya...pelajarannya

pemergiaanmu..
begitu berat diterima..tapi insyallah
aku redha...

kau permata terindah...
kau kekasih tercinta
kau peneman dikala duka
kau peneman dikala terjatuh...

kau kak..kau...:")
akan ku selitkan kenangan kita lagi
disini...
sebab kau suka membaca
blog ini didalam 
senyap...



hari ini...ku lampirkan sedikit puisi indah yang dikarang
dari guru tercinta buat kamu...

puisi khas dari

DR MOHD YAZID BIN YUNOS

hanya sekeping gambar ini yang mampu ku
lakukan bagi dirimu..


al-fatihah...




Tuesday, 26 November 2013

jom singgah :)

assalamualaikum...
ok tujuan entri aku kali ini adalah
ingin membuat promosi terhadap
hasil kerja tangan kumpulan aku...

kami kumpulan 6
NABALE ART AND DESIGN

ingin mengajak anda membeli hasil-hasil seni 
yang mampu memberi anda satu kesenyuman apabila 
melihatnya :)

antara produk-produk jualan kami

doodle:)

button pin

 kaktus




harga jualan


1DOODLE               - RM15
  1BUTTON              - RM1.
1KAKTUS                  - RM 5



semua hasil-hasil produk adalah hasil kerja tangan kami..:)
untuk mengetahui bagaimana hasil pyediaanya...boleh melawat ke entri-entri sebelum ini :)

Saturday, 23 November 2013

KENAPA DENGAN AKU?

assalamualaikum...

entry berlompat2..hahahah saje..aku menaip jika aku rasa bosan ...
bila aku rasa aku nk share ngn korang..hahaha
sengal gila kan..

ok 8-10.2013
aku mengalami kemalangan yg x disengajakan oleh diri sendiri..
hahahah aku pun xtahu ar mcm ni leh jadi..

nk dijadikan cerita ..before aku balik ke kolej 12 
aku ke rumah mmb aku...
mak die siap pesan jangan merayap g mana2.. terus balik
tapi aku berjalan gak....hahahaha
kan tu mkn die..

ok aku exciden ngn mmb aku NURHIDAYAH
hahha
kemalangan melibatkan moto ke sayangan aku..
JNR 2174

aku exciden depan MASJID upm...
masa tu cepat nah ...before aku nk exciden tu..
aku g ngok masjid..sbb si daya tu tegur aku
die ckp ..malam2 pun ada kereta dalam masjid yer ( masa tu dalam 1pagi ar )

skali...kedebum...hahaha

time tu dayah ngn aku telah berada dalam jarak 30 meter...jauhnya...
hahaha serius ...yg aku x tahu mcm ner daya ngn aku 
leh terpisah..hahaha..time tu aku xleh bangun sbb
kaki aku ...ngn moto2 abeh terseret...

daya dah jatuh dulu kat belakang...rupanya :P
paling lawak..helmet daya...hahaha sampai tercampak nk ke depan pintu masjid..
hahahah...

masa kejadian yang aku ingat just moto aku...
ngn laptop aku..
moto dah bersepai/cover set dah calar..hahaha yg aku nmpk minyak kat fork depan dah kuar...
dalam hati mampus aku ...=="
laptop..?? ok still ada kat badan just external tercampak...
seliper aku ada kat tempat daya jatuh..hahaha

hahaha masa aku exciden tu 
daya dah call faes...hahahah mmg die xkn call owg lain ar punya ar...
aku yg aku ingat kak mona...than aku call die..
tp ada ke dia dengar aku ajak die mlepak =="
hahahah sengal ar..

that ada ar owg dtg tolong ...kutip2 barang..
dan ada yg call PKU..
aku untuk pertama kali nya 
aku
telah naik ambulance..hahaha
gila seram...time tu leh plak layan feel
ingat kat mak,abah...ingat mcm ner dulu arwah pakwe aku..
ingat klu nk mati je...tp aku exciden xada ar teruk mana..

ape2 pun thanks pada kawan aku
amalina,mona,mizan,kecik,ecah,azra yg care ngn aku n daya 
nabil,faes.thanks anta moto aku kat keselamatan..
masa kitaowg sakit,..:)

ok ar nasihat aku dan diri sendiri..
berhati-hati ar klu balik malam2..lagi2 aku yg selalu stay kat fakulti :)

ok ni aku nk share pic2 masa aku exciden...
gambar2 masa exciden semua nabil amek :)
hahaha time tu aku xleh bangun ..kaki sakit oit!
faes dah datang...:)



hahahha yang ni aku nk tergelak...
daya dah ddk dalam aku ...
hahaha naik atas katil...hahahahaha

serius time ni jantung aku ..dum2..hahaha

ni makan die...bawak g kedai...
owg kedai siap ckp..
since die keje 25 tahun
ni first time die jumpe fork moto pecah kiri kanan...hahahaa



ni ar hasilnya bila x hati-hati pun...
now skung moto aku dah betulkan..ada ar dalam 2rat..
terpakse amek barang x ori ..sbb fork ori xada...

jage diri :)

MELBOURNE AUSTRALIA mukahdimah :)

assalamualaikum....

alhamdulilah...akhirnya dapat jugak aku menaip semula didalam blog ni..
hahahaha mcm2 cerita aku nk share ngn korang...
ok..tok entry kali ni aku nk share pasal aku pergi TRIP ke
MELBOURNE australia...

hahahah ape yang dapat aku ucapakan...melbourne mmg 
satu bandar yang sangat2 cantik...orangnya yg peramah..

dan satu yang aku belajar...
bila kita dinegara owg kita ..kita
akn mudah menjadi owg yang cepat belajar...
contoh mcm aku yg kurang pijak speaking....but aku 
try gak nk bercakap dengan mat salleh sana..hahaha

ada susah nk manisnya bila kita owg nk terbang ke sana...
contohnya...
ada team yang x nk follow...bg aku benda ni mmg ar mahal tp
BERBALOI....
mmg syg ar sape x join..ahahhaa

ok...aku nk share ckit pasal bajet kita owg kat sana...

ok tok bajet ...tiket kitaowg buh dalam rm1500..
makan rm500
trasport dalam rm200
lain2 ekot korang...

ok sbb naik AIRASIA,..maka tiket dapat ar di bajetkan :)

so senang kata bajet kta owg semua bawah rm2k..:)
murahkan...sebab kat sana kita owg bawak mknan dan masak :)


ok nantikan entry aku seterusnya untuk hari2 kami semua kesana ;:)

bye :P