Tuesday, 22 October 2013

KAMI BERJAYA!

assalamualaikum...

ok:)
hari ni aku nak cerita pasal perniagaan kami :)

alhamdulillah...selesai sudah 

jualan berlangsung selama 2 hari:)

tempat : frsb hall
program : hari kecemerlagan pelajar

ok...pada hari pertama
 kami hanya membuat display produk
dengan cara itu kami dapat memperkenalkan 
dan menarik pelanggan untuk membeli 
hasil jualan kami..

but...ada gak time tu dah beli :)

ok..hari tu aku dah janji nak 
masukn proses-proses membuatan produk kami kan
maaf ea...belum ready ...x siap edit bg lawo...

untuk entry kali ni aku nak share
pengalaman kami semua berniaga...

satu je aku nk pesan klu kita nk berniaga...

MUKA...sesungguhmya kenapalah TEBAL :p

HAHAHA 
dan paling penting
anda mesti adalah seorang yang peramah :)

ok...hari kejadian :)
dekan datang ngok


antara yg di pamerkan sebelum jualan.



ok2..insyallah panjang umur lepas aku balik melbourne aku
akan update pasal proses2 buat prodk ni..
dan insyALLAH kami
akan buat jualan kedua...pada hari SEMINAR kami di tempat yang sama...


doakan kami...:)

Sunday, 20 October 2013

NABALE arts and DESIGN..

assalamualaikum semua....

yeah nak tahu x ape tu
nabale arts and design..?

actually this is my company..
ceh..hahaha
ni adalah nama team group kami
untuk MGM subject..:)

ok sebenarnya...
mmg susah ar nak berniaga ni...

masa tu masa...

ok...

continue...

untuk entry ni aku nak memperkenalkan produk-produk yang
kami lakukan...

produk2 yang kami lakukan adalah lebih kepada
kemahiran pembuatan tangan..

1-DOODLE
2-KAKTUS
3-BUTTON 

:) 
ini adalah poster RASMI kami...:)

antara barang jualan kami hasilkan adalah


antara hasil kerja tangan kami...


insyallah...kami akan masukkn cara/or proses
pembuatan nya:)

jadi if siapa2 sudi nk menempah..membeli...

kami NABALE ARTS AND DESIGN

MASIH MENERIMA SEBARANG TEMPAHAN


Wednesday, 16 October 2013

KANCHING RAWANG

assalamualaikum.....

21-9-2013

sekali lagi aku terlewat untuk update story pasal life aku...
bukan ape aku jadikan blog aku ni tuk public diary..sebab aku nk share ape yang aku buat,,..

ok korang mesti tertanya2 ape tu KANCHING...
ok kanching ni actually satu HUTAN LIPUR...untung sem ni...ini ar tempat pertama kita orang g
hutan lipur kanching rawang...
tempat ni ok sebenarnya,,,,just need maintain yang berterusan...sampah...allah..mmg banyak sangat
yg aku tahu hutan ni mempunyai dalam 8 tingkat air terjun...aku just dapat naik 2 je..sbb x larat

hahahahaha....:))

bukan ape..dah lama kot aku xnaik2 bukit ni..aktif lagi ar x....naik tingkat 2 pun..mcm dah putus nyawa...
hahaha
ok nak masuk tempat ni sorang kne cas rm2 klu xsalah nak parking area rm5...

apa lagi yang leh aku sharekan...changer room disetiap stage tu mmg buruk/busuk...sptutnya mmg kne ada orang jaga...tp bilik air die yg start nk masuk tu terbaik...

ok..ape2 pun jom layan gambar :P
bahagia ko faes


daya suka bermain air

anak-anak buaya hahaha

the pinking princess





aku rasa nk ar pic paling aku ske...
and this from my hand:)





untung dapat panjant tinggi2:P






puteri bersiram :P


hahahah tahniah berjaya terbang

anda jugak :P

dah boleh masuk majalah playboy jengka...hahaha


alhamdulilah....selesai aktiviti kitaowg ...sebenarnya kami2 ni ar selalu bersama,,,
bagi dak laki..faes n nabil ar selalu ar ada ngn kitaowg...:)

so guys! gud nite...nantikan entry the big day for my family ^_^

salam:)

BACAAN yassin,tahlil dan doa selamat

 assalamualaikum...
27-9-2013
alhamdulillah...akhirnya dapat gak aku menaip balik kat sini
bukan apa..mcm2 hal datang..dengan laptop rosak lah...
program itu ini ar..hahaha
mcm perdana menteri plak aku rasa...muahahhaa

ok entry kali kali ni aku nk story pasal pembukaan
kita owg as the third year student..
aku yang paling best...semua dok pakat kenakan aku 
ok jadi head of the class...
mmg cari mati semua...hahahha
but its ok..
aku cuba pikul tanggungjawap ni...
so untuk memula kan tanggjawap sebagai head class...aku pun 
bercadang agar studio kita owg membuat sedikit bacaan
yasin,tahlil and doa selamat...

yassin kami lakukan bersempena
mengenang pemergian sahabat kami pada tahu pertama
arwah ALIF FARHAN CHE OMAR
dan
arwah ayahanda tercinta 
MOHDKHAIRUL FAES SHAHIRAH BIN MUDA

doa selamat plak dilakukan bertujuan untuk
mengucapkan tahniah kepada semua classmate
semua semua dapat masuk ke tahun 3 
and xada pun yang tertinggal...
alhamdulilah...

so mcm biasa tok entry ni ..biasa
aku tinggalkan sedikit gambar2 semasa majlis and selepas majlis :P







he is we all punya lect...study from USA
if not wrong ar...
dr syamsul


muhd zulkifly
tahniah...anda terbaik..:)

kak nik and mizan



makan2:)

dah mcm g kenduri arwah...

the chiness gurl still follow
tq for teh yg comel and lion:)





amboi..2 sahabat :)



really nice ur face mona_lizza
insyallah kami cuba mengikut cara mu..:)


adik kitaowg..

the picture can story eveything

ok ar...ape pun selamat ar membaca,,klu ada yg bace ar...
salam :)