Monday, 27 May 2013

JOHOR-SETIA DESIGN-3D MODEL- LEGOLAND-

salam dan salam....
mmmm...sejak dua menjak ni mcm2 berlaku....itu ar ini ar...keje itu ar ini ar...mmmm adat ar jadi manusia..mcm2 benda kena buatkan...so tok entry kali ni...aku just nk share trip kitaowg ke johor plak...
trip ke johor ni..secara honestnya...aku memula nk ckp...mmm joho..?? knp johor..sbb trip kami ke singapore x dibenarkan oleh pihak FAC..sedih ea.... hahahahah

BUT...BUT...ada jugak yg bestnya kat sini..salah satunya..part masa dekat SETIA PUNYA COMPANY...designnya bg aku ..nice^_^ and model 3d die..perrhhh!! entah bape lama dieowg buat...ok...ni gambar2 yg aku nk share ^_^ gambar2 ni ada gak dalam fb aku...
dah mcm kereta betul kan...hihi

yg ni aku lupa projek ape..yg pasti nya...projek ni dah  jadi dah pun

nice

parking area yg lawo bila aku yg snap ...muahahaha

idea design tok playground

pin2 pin

lighting yg aku suka...haha

salah satu design yg aku suka dan aku apply dalam design aku...just
xad ar sebijik mcm ni...but lebih kurang sama:)

farhana-ila-ain

ini namanya.. water spoul

yg ni juga aku suka...lawo...leh tukar dalam element lain
contohnya pavewash,tar or lain2..

ini amoi sesat..huhu
weng-amal-saya-daya-azra-setia casadia

kami didalam company SETIA

cepat2 tiru form dieowg..hihi..xad ar klu nk guna..olah ar..mner tau dapat
g baguskan idea nya...

persepktif

part of members:)


yg ni kat PUTERI HOBOUR kota iskandar
salah satu gambar yg aku suka ngok...xtahu ar nape

untuk kali keduanya
aku berjaya sampai ke TANJUNG PIA...hahahha
ok ekologi kat sini ..sangat2 ar teruk ye...mmm dah kali kedua..still
mcm tu gak..

ok ar...sampai disini ar...perkongsian aku malam ni..hahaha gambar lama saje masukkn tok buat kenangan...mner ar tau kan...skung ni aku ngn amal-azra yg dok mbuta kat bawah ni-nabil -daya-faes-ecah-mona-n fikah ada kat studio myiapkan kerja2 kami..ok gud nite and ape2 ar..hihi

salam...

Monday, 20 May 2013

SI GAJAH TELAH AKU TAWAN

salam...hahahaha x memasal dalam hari ni aku tulis 2 entry ..sebab lama x cerita tu nk cerita...ok
sebenarnya aku nk story pasal perjalan aku selama seminggu ke THAILAND NEGERI si gajah...ahhah
serius ni adalah pengalaman aku yang pertama...mmg best sangat....
pertama kali aku naik KERETA API,pertama kali berjalan ke negara luar..dan mcm2..HAHAHA dekat sana pun alahai susahnya....sebab bajet lari...tp kami still leh hidup...banyak tempat kami pergi

masa first date : kami jalan2 kat bangkok
second day : kami jalan ke daerah pataya...
3 hari lepas tu kami melepak dan merantau ke satu daerah jauh dari thailand...iaitu CHIANG MAI^_^

JUST nk share...pergi ar merantau kemana2 sebab banyak benda yg kita leh dapat dan ia tiada di negara kita...:)
ok bus dah sampai ke padang besar

nama dia nabil anas...
one of my best friends....susah jalan klu x ad die..
orang nya bagus dalam buat kje hahahaha puji2 ckit

wall die cantik dengan gravity..
me and faes..ape seyh  mata faes mcm tu....

in my life...first time kot aku naik benda ni!!! hahahahahaha

dalam kenangan depan hotel..di mana aku dengan budak2 ni kusut cari duit
sebab DR MURAD amek duit kami..

hahahah ni adalah 7e dimana kami mencari sumber halal insyallahnya...
hahahaha megi ohhh megi...hahaha

transportation in thailand

nk ke pataya...bukan betik tau nama tempat:P

kreatif kot!! guna pasu je...

didalam taman yg indah!!

kami depan hotel thailand..

me n my best friend
depan hotel YMCA
the best taman... half in my class-mate
hahahaha...
masa dalam hujan ni kot!
orang kebulur...
istana kot..
cikgu syuk...huhu
budak stress
queen SARIKIT
tomyam kat sini mmg the best!!













hahahhaha aku jem nk tulis ape...semua sebab amalina sengal n x guna...bengong!!! eerrhggghhh!!!

MY FIRST DINNER ( FOR FINAL YEAR STUDENT)

salam....

rasanya lama sudah aku x menaip dekat blog aku ni...
ok kali ni aku nk cerita pasal first dinner yg aku n classmate aku buat: :)
ok dinner ni kami buatkan dan tujukan khas buat final student LA

apa yg aku boleh cakap..mmg penat buat keje dari a-z if xad komitmen dari semua orang...penatnya hanya allah je ar tahu...dengan aku terkejar2...kesian dengan mmb2 aku g beli barnag sana ni...x dapat siapkan assgment..but still ada gak kawan yg x nmpk kepenatan itu..but its ok..benda dah settel,and now aku nk share gambar2 DINNER LANDSCAPE ARCHITECTURE 2013.

:: dan aku sangat bangga sebab ramai lect ckp event kami ada ar the best sbb berjaya buat kat dalam fac!! hahahaha bangga oit..ko ada...tema kami adalag "classic romantic "

ok ni ar pentas yg sedang di deco ..oleh team deco yg x cukup tenaga..and nk ucap thanks sangat2 kat iskandar  and  faes:) sebab banyak membantu

meja2 yang dibukak...di pasang  dengan berkali2 disebabkan hujan...itu ar  risiko paling besar semasa buat
event ni...:)

karpet merah di bentang^_^
persembahan pertama dari budak2 first year...
bunga ini juga diberikan khas buat finak year:)

final year bergambar dekat photoshoot area:)

hahaha pintu owg masuk...
pintu ni masa kita owg jumpe..alahai....hahaha iskandar punya pasal ar...
but thanks kat cik bun,cik karim n roy sebab tolong benda ni..
thank gak kat ila n nik sebab menambahkan kecantikkn pintu ini...ahahha

table final year^_^
lampu2 yg comel..hihi....under ikia tau...:P

gambar ni before majlis bermula...

ahhahha pentas yg di deco oleh is....nabil,zul,azra dan ada gak ar aku..hahahaha dah mcm hari raya

antara cenderamata yg kami berikan kepada final year.
hahahah ok lampu ni mmg kami buat secara manual..hahaha
dengan mengunakan batter paper n lilin sahaja...hahaha kelas ko jah..hahahah:P
mereka klu jumpe camera..
playboy2 yg berada di malam dinner
2 couple yg sungguh2 romantik!!
abg arip + kak hafsa
abg foo  + kak cha
4 anak dara duduk ditepi sungai...hahahah:)

mereka seronok bermain lampu di dalam majlis ea:P






aku n team studio 2 aku nk ucapakan terima kasih banyak...kami buat mana yg termampu...mana yg kurang simpan mana yg baik dan sweet simpan buat kenangan antara kita...budak2 tahun akhir mmg the best ! terima kasih banyak2 sebab banyak tolong kami tegur kami dan jaga kami sepanjang kami di FRSB^_^...dan selamat tinggal final year.^_^