Saturday, 23 February 2013

NALURI AKU

salam....

hai sepatutnya entri ni aku tulis semalam....tetapi disebabkan masalah internet yg laju sangat...entri ni hilang...dan aku kne menaip semula >_<

benda ni aku nak tulis about NALURI...naluri bg aku ada ar sense antara kita dengan something...baik dengan manusia atau pun benda....means...ingat kat sape2...

aku nk bg tau 2-3 hari lepas....mmg naluri aku teringat sangat kat ex aku yg nama cha-ca...aku x tahu ar kenapa...mybe sebab 19-2 ari tu birthday die...maybe...tp lepas esoknya....if aku kat bilik...aku rasa sedih tetiba...and come something feeling ...like miss sangat...i dont what ...what happen...

buat..after the day...22-2-2013...im look something...and after aku ngok ...dengan tiba2 aku menangis....aku x tahu..kenapa aku menangis sebab ape..sebab sedih or sebab gembira...mmm

sebelum aku bgtau ape yg jadi pada 22-2-2013....

kat sini aku nk kenalkan sape CHA-CA ni...cha ni ada ar ex aku yg paling lama...n yg paling paham dengan diri aku...bukan aku nk terhegih2 cerita pasal die..cuma nk jadikan ini sejarah....hihi...dia ada ar kawan kepada abg aku... aku putus cinta dengan die pun sebab die...sebab die bg aku alasan yg paling bodo ..iaitu " die terhutang budi "
hhahaha ni cerita dulu2...

bersambung dengan tarikh 23-2-2013...
malam semalam aku bukak ar fb mcm biasa...and kawan aku nama syafik ada post gambar....dan ni ar gambarnya...

tadaaaa....^_^...and aku pun x tahu dia nk kawen..hihi maybe lagi bagus...:)
majlis pernikah cha-ca n isterinya...
yg lain2 tu ada ar kawan2 saya n abg saya...:)
terjawap semua persoalan kat hati aku..kenapa aku asek teringat kan dia...rupanya ini ar...tapi pelik why naluri aku ingat kat die..mgkin aku ada feel kot g ngn die...tp xper ar....sejak aku putus ngn die...aku dah buang semua rasa yg ada....

" sekuat mana kasih sayang kita...sedalam mana kita memahami sidia....sepaham mana kita tentang dirinya...JIKA dia ditakdirkan BUKAN  BUAT kita....dan ia dah tertulis semua yg terbaik untuk kita..... hidup mati,jodoh pertemuan RAHSIA ALLAH...."

ape2 pun klu cha ada bace entry ni...sy nk ucapkan selamat penganti baru dan semoga cha berbahagia ke akhir hayat...:) benda yg lepas bia ar lepas...sy menulis entri ni hanya sebagai kenangan sy pernah berkwan dgn awk suatu masa dulu...

sebelum aku mengakhir entri ni...aku selitkan gambar kawen die...if aku x die undang xpe...tp  mohon jgn marah aku curi gmbr ni hihi.....hanya sebagai kenangan dari seorang sahabat...

tahniah,..

bagi yg gatal2 tangan sengaja bace blog aku ni...yg bsuk hati n x puas hati ..meh ckp depan2,..
tujuan aku tulis benda ni bukan nak terhegih2..nk mintak simpati ke ape...ni just story ape yg aku rasa...
bg aku dia dah kawen..dah kawen ar..aku hanya anggap die KAWAN...ko paham kawan..???
pesanan ni aku baru tulis ( 24-2-2013) jam 10.11pm.
sebab ada nya orang nk ckp itu ini
cermin dulu diri kau sebelum bercakap!

wasalam!....

Monday, 18 February 2013

semestar KE-4

SALAM....

hai2 korang:) hihi...hari ni hari yang cukup sempurna buat aku...^_^
pagi aku bangun subuh :)
g kelas awal .. ( cuma lambat sampai sebb bus just ada 1 je )
g kelas mood ok jumpe kawan2:)...

ok for this sem kitaowg dapat satu g REAL projek KAT sri serdang...TERIMA kasih ALLAH..memberi rezeki untuk kami belajar dengan bagusnya....ok yang lagi bagusnya kami kne pilih kawan2 tok group...:) hahaha

yg kelakarnya kitaowg cabut undi sampai 2 kali...and aku tetap dengan no yang sama iaitu....1...hahahah amazing...no tu aku kongsi sama dengan SENIOR aku sani...hahahah pakat kena bahan je aku ngn die...:))

lepas abeh sesi kat studio ...kitaowg g ar jumpe PA kita owg..hahahha sempoi die ari ni..bahan gelak je ngan kitaowg ni..hahaha ketawa sambil kena kutuk...muahahha ada die ckp kita owg bebal..tp azam aku sem ni..aku nk pointer aku 3...aku akn cuba!!insyallah

aku bnyk gambar nk share sebenarnya just phone rosak..:( ok ar...

ape-ape2 pun permulaan yg bagus:) alhamdulilah tp sebelum tu aku nak share kata2 lect aku..DR YAZID
 
     " mahupun apa yg kamu suka itu dirasakan baik itu kamu,padahal iya adalah sesuatu yang buruk DAN mahupun apa yang kamu benci itu ada ar sesuatu yang terbaik "

Thursday, 7 February 2013

DIRI AKU part1

salam....

hai ..korang yg ngah skodeng ..hihi xada ar...
saje je ...sebenarnya aku xad idea nak tulis ape...tapi ttbe dapat idea nk tulis siapa diri aku ni..hihi ( time ngah makan baki2 mee bandung )

aku..saya..tan..fatin..pipi...abby ..cik mya...intan

hahhaa tu ar senarai nama2 panggilan aku setakat ni..dari aku lahir hingga ar skung

aku bersekolah rendah di : SEKOLAH RENDAH BENUT ( SKB )
aku menyambung pelajar ke peringat menengah di : SEK.MEN.KEB SRI TANJUNG

HIHI...dengan kelulusan yang boleh disyukurkan..aku mengambil kira masa depan semua...hahaha dengan itu aku mengistiharkan tok masuk ke TINGKATAN 6

aku menyambung sekolah dengan tingkat bangunan yg lagi tinggi ..!!
tingkat 4 je..huhu..


rupa aku masa last menjadi seorang pelajar sekolah MENENGAH
dan menjadi senior yg sengal..muahahhaha

habis je STPM DAN DENGAN RESULT yg tidak seberapa 2.42.
ape je yg dapat...
dengan hati yang bangga..aku g ar apply UPU..dan 2010 menyaksikkan kegagalan aku
hahaha tu ar berlagak sangat..hahaha padan muka ko abby..
klu korang nk tahu masa ni..dengan akal yg kurang bijak..aku MEMPERSOALKAN takdir...kenapa aku x dapat masuk UNIVERSITI...sedih..

sedih kenapa...??!!! sedih sebab melihat kawan2 yg kurang berusaha ( bg aku ) senang2 dapat belajar..dan ada yg dapat x menghargainya...sedih!
disebabkan ke bangang2an diri ni..
         
         MAK AKU PUN MENASIHATKAN AKU

time ni ( aku menangis depan pc rumah sbb ngok result UPU yg menyatakan aku x dapat  uni :) )
mak aku ckp...AKU TERLALU BERHARAP TERLALU TINGGI DAN BILA AKU X DAPAT..tu mkn die! hahahah ( yg ayat last tu aku ckp )

tu r kegagalan sebenarnya mengajar siapa kita...
bagi aku..orang yg x rasa skit gagal...jatuh dari kejayaan
die ada ar manusia yg lemah dan gagal..
sebab sebenar2 ujian ada ar ketika kita jatuh..:)

bersambung ke .... abby berkerja...dan belajar mcm ner dalam DIRI AKU PART 2

Wednesday, 6 February 2013

kalau saya sedih

salam....

malam ni aku rasa sedih sangat...salah aku gaknya... ( serius aku mmg tengah nagis ni )
tadi..kawan aku pm aku kat fb....die marah aku dengan nada ( ketawa ) die ckp pasal aku die dengan tunang die bergaduh...mmmmm...
pasal aku masuk kan gambar kita owg g mkn kat kedai burger mmb aku...
mmmmm...aku terasa sanagt masa die ckp...mmmm :"(
salah aku mmg sbb masukan ..padahal die dah kelentong ngn tunang die..die x g mana2..mmm sorry ar kawan...salah aku...

cuba kat sini aku nk bagi tahu...
time2 mcm ni...kalau aku nagis..aku xad kawan nak share...xad...sbb entah ar...
sorang2 nagis depan laptop...aku cari semua kawan2 tok cerita...mgkin benda ni x besar...tp aku sedih sangat....

bagi aku kawan tu sangat penting....bia aku sakit...jangan kawan2 aku...bia aku menangis...jangan kawan2 aku...tp bila mcm ni...aku sorang2...sorang2...:"(

dan ini yang aku perlu  lakukan tok ckp aku ok...:")
xpe lah....cuma dengan menulis ni hilang sedih aku...kat sini aku nk curah ape yang aku rasa...sekurang2nya...aku ada tempat nak bercerita :")

Sunday, 3 February 2013

siapa NADZRI ZAINAL ABIDIN..??



salam...


 "jika saya nak kan sesuatu,saya akan pastikan saya dapat dan saya akan lakukan nya dengan bersungguh-sungguh "  nadzri zainal abidin 
hai ^_^ hahaha...skung aku just nk share yang aku sangat2 happy^_^ hahahah
u know what! entah ar serius aku mmg minat mamat nama NADZRI ni...hahaha
orangnya tinggi berasal dari kulai johor :) mohd nadzri bin zainal abidin nama sebenar kepada jepp SEPAH!!...hahahaha ok aku nk cerita ckit  BIODATA dia:)
ok jepp ni berusia 26 tahun,lahir pada 9 april 1985.:) jepp ni jenis orang yang rajin tolong mak abah die ( info aku google semua cable tau ) hahahah dan die TIDAK suka minum minuman berICE..tapi makanan kgemaran..mesti ar ASAM PEDAS JOHOR!! Hahaha..:) jepp paling suka asam pedas ikan pari :) dan yang paling penting die meminati MAN.UNITED!! hahah sama mcm aku...paul ada ar pemain kegemaran die:) hahaha ada mcm2 g nk cerita lg..tp! xnk share..:P nk cari sendri:) ok kat sini aku nk share gambar2 die yg aku edit sbb xad keje:)

sebab aku minat die :)
sebab lawak die semua leh guna dimana2
lawak die sempoi,sbb aku pun ske mlawak mcm die..hahah ( ye ke..?? mcm x je ==" )
hihi
die kalau serius sampai pkai spek,,,serius..HENSEM! hahahah so,jgn ar ckp aku gedik sngt..sbb entah ar..perasaan minat ttbe dtg sjk aku follow MAHARAJALAWAK :)

OK,now ngok ar bawah ni..:)


taraaaa..!!!! gila x aku...?? sampai mcm ni aku minat mamat ni..
ape diguna ar...hahahah

ok...yang aku paling ske bila die balas twit aku..hahaha


ngok ni....YA ALLAH gila aku dibuatnya
pengsan jap! hahaha

yang bawa ni antara gambar koleksi gambar jepp yg aku ada n yg paling aku suka!!
muka die x ar ensem mana..tp dengan lawak die...
haha itu semua x penting! hahaha
yg ni biasa2 je...tp aku xske rambut die ni..:)

yg ni ada ar kereta jepp:) jepp ada 2 biji kereta..:)
satu HONDA CIVIC JFN 72 dulu warna biru..
skung kaler puteh,syg gila ar die tukar kaler...:(
smartkan :) hihi

lagi satu kereta ni die baru beli:)
MINI COOPER OLD SCOL
BG 7925 warna merah
pelik aku ngn jepp ni..dia dah ar tinggi,tp beli kereta kecik,
ataupun die menilai sesuatu dgn nilai seninya...

ok ar...sesungguhnya jep mmg kreatif,xcaya g try cari time die buat  karya art die
ok ar,,saper pun die..wlpun dah kawen ke die t..aku still akan minat die..
dont worry:)
wpun kita ske manusia tu...jgn lebihi kasih kita lebih dari
ALLAH S.W.T

SELAMAT MALAM 12.07_4.2.2013