Thursday, 31 January 2013

menerima mereka seadanya..

salam...

tajuk hari ni aku letak " menerima mereka seadanya"  mereka..?? sape mereka..mereka aku tujukn khas buat semua....xad si dia or apa..apa2 siapa2 yang ada di depan kita...kita harus menerima nya seadanya...kebiasaan mereka yg ada didepan kita...kita akan abaikan...mencari mereka yang lebih sempurna...dan itu ada lah kesilapan aku dulu...
masa yang x mungkin akan dapat di putarkan..:)

aku ada edit gambar ni guna PHOTOSHOP ..aku kne hari2 edit ape2 bagi aku x lupa nk guna software ni... dan setiap yang aku bt..semua nya ada makna nya sendiri...:)
wsalam...


Sunday, 27 January 2013

CARA hack result x RASMI !!

salam...memudahkan urusan yg korang nak sangat tahu!! hahah jangan sedih jangan nagis ea::)

memula login esmp tu:)
1-http://www.smp.upm.edu.my/smp/action/security/loginSmpSetup?TX=1992626793272847


sebelum tu..sape2 yg bace jgn bising2 sangat karang ada yg marah aku:)

dapat je masuk ekot semua gambar2 kat bawah ni:)
amek tu...right click bahasa omputehnya...:)

pastu akan kuar WORD/PERKATAAN ni...klik

ha,buat ekot stepnya...1,2,3,4 klu x dapat gak..koranghantuk ar pale korang kat dinding:))
 ok ..tahniah klu dapat ckit xpe ar...leh usaha g..klu dapat ok.alhamdulilah...ni ar cara paling mudah:) nak sangat ngok result x rasmi anda:)..satu g aku nk ckp...simulasi ni kadang2 boleh meningkat...kadang2 mcm tu gak resultnya...n kepada sape yg ngok...jgn post cara2 ni ditempat awam buat waktu skung...^_^ klu kawan nk tau..pm saje...terima kasih dengan kerjasama anda...tq^_^selamat mencuba:)
tq cik hacker yg ajar aku:)

Friday, 25 January 2013

kawan,kawan baik dan sahabat




salam....:)
jam menunjukan 12.30 pagi 25/1/2013....
aku termenung memikirkan sesuatu yang rasanya susah untuk aku sendiri gapai....
berbalikpada tajuk entri aku ari ni...kawan,kawan baik dan sahabat...ia menjadi satu pada malam ni...

cerita bermula...

8.45malam 24/1/2013
aku yang sakit kepala ..( ttbe sakit ) kawan aku yang dah lama x jumpe dtg ..hahaha nama die umai..dtg nk bt baju ngn akk aku...dan..ttbe2...dtg lah...3 sahabat lagi...ana,mimi n adik:) hahaha
rumah aku menjadi riuh dengan suara mereka....hati aku gembira..bila kami berkumpul semula...ia jarang sekali terjadi...

9.30 malam...
kami melepak di kedai SIBAYU:)
hahaha menjadi tradisi kami open table n gelak mcm orang gila...bila dtg lagi 2 orang sahabat aku...bai dan zana...:) jadi SEMPURNA lah sebuah persahabtan ini...alhamduliallah...semoga ia kekal ke akhir hayat kami...kami terus berbual dengan bermacam2 cerita...kawen ar...kje ar..pratikal ar,..dan mcm2..bersambung ke rumah bai.. jam 11 mlm kami punbalik ke rumah masing....


ini ar mereka...sahabat saya...
ini lah dia ...:)


aku skung nak kenal kan sorang2 SAHABAT-sahabat aku ni....bermula pada sape ea....
dia adalah....mimi arweena basri ..berusia 23 ..lahir pada 20/3/1990
sudah BERTUNANG...dengan ahmad adha..sekarang melanjutkan  pelajar di universiti  di SABAH ( UMS )
bersama ana..orangnya kelakar..:) ok ar..demi kenangan aku selitkan sekeping
gambar pertunangn dia...
pertunangan mimi & adha
ni ar kawan aku yang paling aku sayang,... selalu ada untuk aku...:")
aku kenalkan dia...nama die..umairah marjuni berusia 23 tahun juga:)
dilahirkan pada 24/4/1990
ok fine aku xad pic die sowg2...payah tol ar nak cari gmbr die...sekarang die berkerja
lebih kurang mcm kontraktor,berkelulusan pelukis plan senibina..


NEXT!!
si kurus keding ni...aku perkenalan nama die siti norbaizura zulkifli
berumur 22 tahun..dilahirkan pada 27/4/1991..berkelulusan sptm dan dia antara sahabat yang paling muda ckit je ar tp.. haha
die ni dulu jenis yang kuat merajuk...tp skung x lagi...:) die x myambung pelajar ke tahap DEGREE disebabkan memikirkan
tanggjwp yg besar terhadap adik2nya .dan tangjwp die sebagai anak yg sulung
die juga baru kehilangan insan tersayang..iaitu
ibunya...
sama-sama kita sedekahkan al-fateha buat ibu beliau NORMAH  BINTI KARIM

NEEXTT!!
:)

tadaaa....ni sahabat aku yang ke 4..nama beliau arnizah ambok warok,aku
panggil die ARE-DEQ
berusia 23 tahun juga,lahir pada 14/8/1990
berkeluluasn stpm dan sekarang berada di SEM akhir
POLITEKNIK PASIR GUDANG
dan jurusan mikatronik engineering semoga cepat2 konvo:)


yg paling gila-gila..dan aku rasa sunyi bila dia xada..ada lah..


azana abdul kadir ..lahir pada 19/2/1990
berusia 23 tahun juga...hahaha orang nya sangat2 kelakar...
berkelulusan stpm dan myambung pgajian di  universiti SABAH ( UMS )
dalam bidang HUMAN RESOURCES dan berada pada
sem akhir.alhamduliallah.semoga dipermudahkan urusanmu...



dan yang terakhir adalah....

zanariah zainuzzaman berusia 23 tahun juga,
lahir pada 4/6/1990..berkelulusan stpm
terus berkerja di sebuah kilang...orang nya rendah2 dan suka buat lawak n kadang-kadang lawak dia x
jadi pun..hahahah



selesai sudah entri yang ni,..ini ar sahabat2 aku...ada sedikit selingan kenangan antara mereka...:)













salamat malam..:)
kenangan yang terindah akan aku coretkan...bia ia menjadikan kenangan
buat hari ini..esok..akan datang dan mungkin menjadi satu kenangan
terindah jika aku tiada:)

Thursday, 24 January 2013

koleksi gambar2 adik faris yg comel!!

salam..hai ^_^
aku nak share ngn korang ape yang aku buat masa cuti sem ni..hahaha aku jage anak owg...:))
hahahahnasib comel..aku nk share ngn korang muka2 die yg ...alaihai..aku ngok pun nk tergelak..hahahaha
senyum mintak kaki ngn aku..hahahah comel!!

nk ajak jalan ar tu...:P

adik akk baru lepas mandi:)

hahaha pandai x die senyum:) mmuuahhh:)
:)


die dah berani naik benda ni..:)



ni die ..buah hati aku sekarang...:)

salam maulidur RASUL

salam...

tergaru-garu kepala aku masa nk menaip kat blog ni..hahaha aku just nk share benda yang aku baru buat...hihi....malam td aku dapat nur nk membuat kad pertama semperna MAULIDUR RASUL...:)
Hahaha dulu masa nk buat master PLAN beriya aku menangis sebab aku ckp aku tak tahu nak gunaka photoshop...hahaha streess..hahaha malam td aku buat 2 benda...satu...:) kad ni...
ni ar kad pertama yang berjaya aku buat malam td...hahahahah:)

hahaha mcm orang ckp ar nak seribu daya..xnak seribu dalih.,..hahahha klu nak kita mesti boleh...yang ni benda kedua yang aku buat....

ni satu pic yg berjaya aku buat....x ar lawo nama...but aku  puas hati sebab aku berjaya  buat...

hahahah...ada lagi satu pic yang bakal aku masukan...pic yg atas ni aku edit bersama mr.z aku..hahahah klu rajin ngok2 blog aku....korang akn tahu sape mr.z aku...ahhahaha:P

Friday, 18 January 2013

KAWAN

SALAM....

hari ni aku aku nk cerita pasal kawan...hihi..kawan...sebelum ni aku ada cerita pasal kawan gak...tapi aku sendiri kurang pasti aku dan kawan-kawan aku ni apa maknanya...

sebelum tu ...aku nk cerita aku kat mana skung,skung jam 10.39 secara rasminya...aku kat addnin sorang2 hahahaha terasa mcm bangang pun ada nak tahu sebab aku dok lepak sorang2 sambik ditemani oleh dak2 kecik2!! hahahah budak2 kecik ko tahu x...!!
ape ke sengal...mcm xad kawan je aku ni kan sampai dak2 kecik yang teman kan aku...walaweiii sedihnya...hahaha...tapi tu kenyataannya...

sebelum keluar rumah:
sebelum aku keluar rumah aku dah ckp ngn mak aku yang aku bosan,sebab tu aku x nak stay kampung sebab xad kawan.ngok mcm skung ni..aku je ar sowg2 nak kuar xad duit...hahah tp skung ni aku kuar dengan subsidi wang dari mak bapak aku je...hahaha

ok berbalik pada tajuk..

kawan2 kecik..aku dari kecik sampai sekung aku just ada 3 orang kawan keck yang aku sayang sampai aku mati...meh aku perkenalkan....1-nama die UMAIRAH MARJUNI dia ni jenis yang paling paham dengan aku...kita orang jarang bercakap sebab kitaorang dok berjauhan..sama je ngn dua orang lagi kawan aku..tp yang lagi dua tu lain ckit perangai die....yang ke2 nama die ZANARIAH haahha yang ni klu lepak dengan die...mmg bahan asek gelak je...pecah perut...comfem,tp die ni ada masalah otak ckit...hahaha bukan ape...masalah kedekut 1,masalah cinta satu...sowg lagi kawan aku yang paling muda NORBAIZURA yang ni masalah die terlalu pikir yang dia ni kurus..pada hal badan punya ar kurus...xpaham aku..hahahah

tapi siapa pun mereka,mcm mana pun mereka sekali pun..mereka ar kawan aku dua akhirat...

Wednesday, 9 January 2013

portFOLIO preview

hari ni kami akan mempamerkan hasil-hasil kerja kami..dari tahun pertama hingga ke final year punya student...:) nk aku nk show keje aku skali...:)
ni ar hasil kerja tangan aku...nk buat master plan ni pun aku menangis2..hahaha

mona-pikacu-vivi-azra
malam ni kami kemas2 studio before portfolio

jejeka terhangat dipasaran

ni ada ar nur hidayah khairi

amalina with their projek:)

BERakhirnya sem 3!

salam...hurieeeyyy!!!

hari ni 9-1-2013 tamat sudah peperiksaan akhir aku sem ke3 di UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA!!

alhamdullilallah...bbi td aku dapat jawap...betul x betul xtahu ar..hahaha
sebenarnya dalam aku menulis ni,hati aku sedih..sedih kenangan perpisahan dengan rakan-rakan sekelas.entah sem depan aku dapat masuk studio saing2 dieowg ke x..
sebab masa aku sem 2 aku gagal studio...mmmm

yang aku boleh buat skung,aku mampu berdoa semoga aku berjaya...:) jumaat ni presentation board!

Monday, 7 January 2013

salam...hai korang....:)

selesai sudah final projek kita,,,,tp tu cerita karang2 aku masukkan...kat sini aku nk share lagu yang sangat2 aku suka..dari HAZAMA...:)
suara die mmg special dr yang lain..n lagu ni bagi aku sangat2 best!!:)



Telahku lalui
Telahku lukai
Dibuai mimpi-mimpi
Mengasyikkan imarahku
Semua yang sempurna
Hanyalah dimata
Tangisanmu berbisik
Ku sendiri
Izinkan diriku
Lenyapkan segala
Namun ku tak terdaya
Melupakan segalanya
Kini ku sendiri
Hilang segala cinta
Sebuah realiti
Bernokhtah di sini

Semua yang sempurna
Hanyalah dimata
Dibuai mimpi-mimpi
Mengasyikkan imarahku
Izinkan diriku
Lenyapkan segala
Namun ku tak terdaya
Melupakan segalanya
Kini ku sendiri
Hilang segala cinta
Sebuah realiti
Bernokhtah di sini


lagu mr.zoro :)

Friday, 4 January 2013

apa itu sahabat,kawan baik, dan kawan karib

salam....
5.22am sabtu 5.1.2013

mmmm....nilai persahabatan yang mcm ne yg orang selalu ceritakan...entah ye ..aku entah ar dari dulu aku x pernah percaya pada istilah itu sebab semua sama je...mmm sejak2 dah nk abeh studio ni..mcm2 lah...gaduh itu gaduh itu,gaduh ini...korang2...xbaik tau...aku xske,sbb aku penting kan nilai perkawanan tu..sbb tu aku x ske gaduh2..marah kejap2 xpe..hihi...

:persahabatan
-satu ikatan yg dibina atas dasar kawan yg akrab dan tahu menilai kawan tidak kira mcm ner skli pun

: kawan baik
-satu ikatan yg kita bina ,,terjadi jika adanya wujud situasi yg merapatkan:)

: kawan karib
-yg rapat dengan kita...



sahabat2 yg aku kenal kat studio ni ada ar terbaik..walaupun mcm2 ragam:) itu ar manis pahit persahabatan ...xsemua indah..baik ke.buruk ke..kita kne terima:)

Thursday, 3 January 2013

adik saya sakit

hari ni 3.1.2013

aku dapat bad news dari adik angkat aku azlan hussien..bia aku kenalkan die dulu..aku dah kenal die lama dari die pmr...dari sekolah rendah..aku amek die jadi adik angkat aku sebab die comel n dengar ckp...hihi..
kiranya umur die sekarang 21:)

mmmm..sekarang die kerja...ni nk jadi kontraktor..:)
die nak jadi orang yg berjaya...dan dibaru putus cinta...tp aku tahu sebenarnya die sedang rindu kan awek die sangat...sebab kat fb die asek ckp je pasal awek die..hihi

cuma.........td aku dapat berita n die baru bagi tahu aku yg die ada sakit,,,,
aku xpercaya...dah die ckp die dah 2 hari koma,,,:"( serius aku percaya dalam tidak...die ada sakit paru-paru berkuman...mmmmm dan di ditahap 2..die bg tahu aku yg doktor ckp if buat operation skali pun peluang die nipis..:(

adik dengar ckp akak...adik kena kuat..adik kne lawan sakit adik..akk selalu ada dengan adik ingat tu...
kat sini aku nk titipkan gambar2 adik aku yg ske tersenyum klu jumpe aku...manis sangat...ni ar azlan hussien:)

ni pic minggu lepas...kurus dah dia....

ni pic fb die paling lates 3.1.2013


dik akk paling ske ngok pic ni...:")


photoshop!!

ok sambung!
petang ni 2.1.2013
aku ngn amalina meredah serdang ..ahhaha berujan semata2 nk copy plan:)

yang ni aku nk cerita pasal,budak2 kenakan aku dengan ajib..hahaha ajib ar teruk..hahahah aku lek2 je..sebab time tu aku ngh layan movie best:) kesedaran sekejap..100hari...:)

hahhaha ni aku nk tergelak ada..tp entah aku x marah sebab dak2 sewel yg buat..ahahha
tah ape2 ar korang ni..hahaha nk tahu ape amalina,dayah ,mona n the geng buat...??? hahhaha

komen2=="
ni ar gambarnya...sangat tere mereka yer..hahahah

studio 2

saje aku buat page lain..ahahha padahal aku menaip pada masa yang sama je..hahaha
aku kat sini aku nk paparkan keadaan budak2 terencat akal dalam kelas aku...hahahaah

mcm2 ragam kredit to amalina,dayah,ecah sebab jadi diri korang...hahaha
jom gelak sama2.hahaha


hahaha ni couple angkat dalam kelas aku:)

me n amalina...kami mkn roti...:)

ni budak sewel yg baru putus cinta

ni aku xtahu ar ape sakit die...

coklet pemberian zul pada amalina:)

sowg g sewel..hahaha 

moga2 dapat benda ni :P

ni aku x paham sewel ke ape ke.,..
sebab die tido sambil pakai helmet..syg nah..hahaa

time presentation:)


studio 1

SALAM...
menjelang submition:)
hari-hari mendatang penuh dengan tekanan...terkejar sana dan sini...mmmmm..entah ar...serabut aku..kje semua nk anta one time..

time menulis jumaat 4.10pagi kat studio:)
hahaha time ni vivi sedang enak tido..

sian vivi:) 

hari ni sama mcm hari-hari yang mendatang siap kan kje...aduhai...ok semalam n yg lepas2 banyak benda belaku..semua disebabkan budak2 gila kelas...amalina,daya,ecah.kecik,mona dll..sengal..hahahha ok xpe...
 memula nk story pasal amalina yg sengal kadang2..ngok ar ape ni pkai ..dah mcm nnek aku rasa..hahahah



pashmina aku yg digunakan...^_^

hahahah mcm2 hal...lagi satu aku nk tunjuk...muka die time nk kupang..ahhahha
hahhaha ni ar budak takut kupang ..xpaham aku!! ahahahha
semua orang dok tanya aku ni blog aku ke blog amalina sebab banyak nk story pasal die..sebab die my bff:) and hari2 aku pandang muka die...that why aku bnyk story pasal die.:) sayang amalina:)

Tuesday, 1 January 2013

aku DI TAHUN 2013

salam...

hari ni pagi-pagi cik jiji dah bawa kan kami makanan..cik bawa kan kami mee goreng,nasik puteh dengan ikan asam pedas sedap sangat..hahaha
lepas tu aku aku try buat photoshop...serius aku down aku xtahu..sampai aku nagis n last aku buat keputusan aku nk buat master plan secara manual...n what...hari ni birthday azra...happy birthday azra..n semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
semalam kami ada beli barang tok mkn kat studio..nk tahu ape..taadaaaa:)
ni ar makanan aku dengan amalina...megi n ubat hilang stress  coklet :)

hihi..ni ar mknan kami...lagi satu benda yg kami dapat pagi2 ni ada ar kek dari kak leha
ni ar kek dari kak leha
comel ar...thanks sangat...:)
amalina bagi aku bace satu buku ..ni tajuk die.. DIA,AKU DAN KITA